Ростислав Фук

Ціни на цибулю в Україні знову побили рекорд

За інформацією експертів, до зростання ціни призвела відсутність поставок з Херсонської області, яка займала 35% українського ринку цибулі

На українському ринку цибулі відновилося зростання цін і аграрії вже готові її відвантажувати за 38 – 45 грн/кг, що на 10% дорожче показників попереднього тижня. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

В Україні ріпчаста цибуля сьогодні коштує дорожче, ніж в аналогічному періоді минулого року в 3,7 рази. Позитивні цінові тенденції, за словами учасників ринку, збережуться до масового надходження продукту нового врожаю.

Нагадаємо, в Україні цибуля почала дорожчати з початку нинішнього року. В березні ціни на неї сягали 52 – 58 грн/кг. За інформацією експертів, до зростання ціни призвела відсутність поставок з Херсонської області, яка займала 35% українського ринку цибулі. Також у 2023 році не буде імпорту з Туркменістану, оскільки раніше ці поставки проходили транзитом через територію рф.

Попри чергове подорожчання, попит на ріпчасту цибулю зростає щодня в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції. У сховищах українських фермерів запаси цибулі в порівнянні з останніми двома сезонами мінімальні. Більшість господарств розпродали вже весь наявний обсяг, а ті, хто має певні запаси, поки зупинили продажі, нагнітаючи тим самим на ринку ажіотаж серед покупців і відповідно зростання цін», – пояснили експерти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео