Ростислав Фук

«Цінуйте кожну мить життя»: «Пташка» відвідала свою альма-матер у Тернополі

Дівчина навчалася на відділі «Спів» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької

Катерина Поліщук, випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, парамедикиня з «Азовсталі», зустрілася у своїй альма-матер зі студентами. Про це повідомили на сайті Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької.

Дівчина навчалася на відділі «Спів» коледжу, грала у народному театрі, отримала червоний диплом.

Перші два курси я вчилася по повній. А потім уже заліковка працювала на мене. Так, не раз пропускала заняття, і тепер про це шкодую, хоча витрачала свій час на справи громадські і тоді важливі для мене. Цінуйте кожну мить, використовуйте кожну секунду для себе, свого збагачення і робіть те, що приносить вам задоволення. Не витрачайте надармо свій час, бо у житті може згодитися усе. Навіть математика для майбутнього митця. І у цьому я переконалася, - каже Катерина.

«Пташка» розповіла про перебування на «Азовсталі» під час бойових дій:

У той страшний час, коли щодня 90 тонн  боєприпасів падало тобі на голову, ти розумієш, що кожна мить може бути останньою. Чи було страшно? Так. І тоді я співала. Співала, бо музика давала невимовні вібрації для духу. Співала тихо, бо можливо хтось спав, співала для важкопоранених, бо вони просили.

Дівчина каже, найважче у полоні було слухати російську музику:

Важко було, коли у полоні тобі упродовж дня ставлять по радіо 10 пісень російської попси, яка нескінченно повторюється. Це був страшний психологічний тиск… Коли б не було наказу, ніхто б у полон не здався. Краще було б померти. Українська культура зараз має великі можливості заявити про себе на цілий світ. Допомагайте пізнавати її. Вона вартує того.

Катерина на зустрічі зі студентами не співала. Натомість вона декламувала власні вірші.

Ніколи не жалкуйте про свої кроки. Якщо вони будуть помилковими, навчіться зробити висновки, а якщо успішними – продовжуйте торувати свій шлях. І ніколи не звертайте уваги на думку інших. Ви  - особистості зі своїми поглядами, думками, зі своїм світоглядом. Цінуйте це, - зазначила «Пташка».

Довідка

Катерина Поліщук (позивний — Пташка, Пташка зі сталі) — випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької (2020), поетеса, акторка, парамедикиня, учасниця російсько-української війни, кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2022), Почесна громадянка Тернополя (2022).

Читайте також: Парамедикиня «Пташка» відвідала поранених у тернопільській лікарні

Фото Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької

Вибір читачів за тиждень

Відео