
Цукрова цибуля та шоколадний часник: екзотика, яку можна виростити на власному городі
Незвична цибуля і часник стануть не лише окрасою городу, а й кулінарною родзинкою

Цибуля й часник зазвичай додають пікантності другим стравам. А якщо взяти цукрову цибулю та додати чорний часник?! «Сенсація» пише, якими особливостями відрізняються ці 2 сорти городини.
Цукрова цибуля
Складно собі уявити смак солодкої цибулі. Тим часом подібний сорт існує. Це овоч з яскравим забарвленням лушпиння з ніжним м’якушем та солодкуватим присмаком. Звичайний дворічник.

Отже, висадивши цей сорт на городі, будете приємно здивовані відмінністю у смаку зі звичайною ріпчастою цибулею. Цукрова не лише солодкувата на присмак, але й має ніжний м’якуш. Отже, ідеально підходить для свіжих салатів.
До цієї когорти належать кілька сортів. Ексібішен вивели голландські селекціонери. Це цибуля-велетень. Одна голівка може заважити до 900 г, яку дуже зручно готувати на грилі. Високим рівнем цукристості вирізняється Келсо. А ще є середньостиглий Іспаньол із золотавим забарвленням лушпиння та солодкуватим присмаком.
Шоколадний часник
На відміну від цибулі чорний часник не є окремим сортом. Його роблять зі звичайного білого шляхом термічної обробки. Завдяки ферментації відбувається зміна кольору фітонциду. Але для цього доведеться підсушувати загорнуті у 3 шари фольги голівки у духовці протягом тривалого часу.

Японці потурбувалися, щоб шоколадний часник відразу виростав на грядці. Сорт KuroYume дивує темними зубцями, розташованими у звичній нам за кольором шкуринці. Голівки зазвичай мають округлу форму та заважують 240-350 г.
В українських чорноземах цей гість зі Сходу почувається чудово. Дає урожай за 110-120 днів. Щоправда, в ідеалі для вегетації шоколадному часнику потрібна температура повітря +15-25 градусів, а у нас останнім часом літом набагато спекотніше.
Фото з відкритих джерел