Cвященник з Тернопільщини очолить громаду українців греко-католиків у Данії

Новопризначений отець приступив до нових обов'язків після Літургії о 13.00, у неділю, 1 травня, в Sankt Norbert Kirke у місті Вайле

Настоятелем громади українців у Данії призначили священника з Тернопільщини Василя Баглея. Про це повідомляє Українське Душпастирство в Данії-УГКЦ.

Повідомляємо Вам чудову новину! Ми отримали ще одного священника! Владика Богдан Дзюрах, Апостольський Екзарх для українців в Німеччині та країнах Скандинавії призначив на постійне служіння в Данії отця  Василя Баглея, який місяця травня прийме душпастирське служіння в Ютландії, зокрема в громаді Пресвятої Трійці в м. Вайле та громаді Пресвятої Діви Марії в м. Ольборг.  В цьому часі розпочинаємо нову главу українського душпастирства в Данії, - йдеться у повідомленні.

Під час Літургії 1 травня з парафіянами попрощався попередній духівник греко-католицької громади українців в Данії отець Василь Тихович, який служив протягом 14-ти років у громаді м. Вайле та 7-ми років у громаді м. Ольборг. Він передав обов'язки новопризначеному священнику Василю Баглею. 

Прошу прийняти нового душпастиря та його сім’ю якнайкраще та допомогти йому в служінні. Радію, що передаю ці громади в надійні руки. При потребі я буду завжди поруч, але вже на відстані, приїжджаючи хіба що в гості. Залишаюся із Вами в молитовній спорідненості та прошу про молитву! - звернувся о. Василь Тихович до вірян. 

Отець Василь Баглей народився 1981 р., прийняв священичі свячення у 2007 році, виконував душпастирську працю в Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії УГКЦ, є місіонером Божого Милосердя. Одружений. Батько двох дітей.

Отець Баглей на своїй сторінці у фейсбуці попрощався зі своєю попередньою парафією на Тернопільщині. 

Сьогодні дякую о. Михайлу Забанджалі та Парафії Успіння Пресвятої Богородиці у Козові за спільний, майже десятилітній час, чудової подорожі до Неба. Дякую за час спільних звершень і долання викликів. За час, у якому я з Вами зростав і формувався як священик і особистість. Дякую, за Ваші світлі душі і щирі, благородні серця! - йдеться у дописі отця. - Попереду нове, незвідане служіння для Господа і нашого народу. Тому, щиро прошу - моліть Бога, ім‘я якого милосердя, щоб й надалі товаришив мені своєю присутністю на шляху до вічності, а я пам’ятатиму Вас у своїх молитвах.

Фото Українського Душпастирства в Данії-УГКЦ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео