Юля Вітюк

Священник родом з Тернопільщини допоміг евакуювати понад 1500 людей із Бородянки (відео)

Їхав отець Борис завжди у першій машині, щоб убезпечити колону у випадку обстрілів. І навіть виходив на переговори з окупантами

Уродженець Шумщини священник Борис Ковальчук вивіз з окупованої Бородянки понад 1500 людей. Про героїчний подвиг отця повідомив у ютубі радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Він зустрівся зі служителем церкви у місцевій школі в Бородянці. 

Про Бориса Ковальчука можна сказати — він справжній Герой. Він організував та вивіз із Бородянки, повністю оточеної російськими окупантами, понад 1500 мирних людей, – розповів Антон Геращенко. 

Щоб вивести людей, було організовано п’ять поїздок, назад транспорт повертався з ліками та продуктами. 

З перших днів окупації ми змогли організувати більш-менш нормальне існування громади. Дбали, щоб усі були нагодовані, хворим надавали необхідну медичну допомогу. При першій же нагоді за дорученням в. о. старости села я спробував поговорити з окупантами та з’ясувати, як вивезти мирних мешканців. Отримав пояснення, як це організувати, — розповів отець Борис Ковальчук.

Їхав отець Борис завжди у першій машині, щоб убезпечити колону у випадку обстрілів. Довелося священнику вивозити і тіла загиблих воїнів — це 11 наших Героїв. Їх священник разом з іншими чоловіками самостійно діставали з машин. 

До слова, отець Борис Ковальчук родом з с. Рохманів, що на Шумщині. Він випускник Почаївської духовної семінарії. Зараз є настоятелем храму Святого Великомученика Димитрія у селі Пилиповичі Бородянського району на Київщині.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео