Де краще купувати: у Тернополі порівняли ціни на продукти у магазинах та на центральному ринку
Вартість продуктів харчування на місцевому ринку та у одній із торгівельних мереж Тернополя вирішила дізнатись кореспондентка «Терену».
Тож перш ніж вирушити на ринок, ми склали список продуктів, необхідних для приготування національної страви українців – борщу й зіставили їх вартість.
Ціна на ринку:
- буряк – 10-12 грн/кг;
- морква 10-13 грн/кг;
- цибуля 11-12 грн/кг;
- картопля – 6-8 грн/кг;
- капуста – 6 грн/кг;
- молода капуста – 18-22 грн/кг;
- перець 24-30 грн/кг;
- часник 75-100 грн/кг;
- петрушка – 10 грн/100 г;
- кріп – 10 грн/100 г;
- зелена цибуля – 15 грн/100 г.
У супермаркеті ж ціна овочів суттєво відрізняється:
- буряк- 8.95 грн/кг;
- морква – 7.69 грн/кг;
- цибуля- 8.89 грн/кг;
- картопля – 5.59 – 7.39 грн/кг;
- капуста – 7.65 грн/кг;
- перець – 35.95 грн/кг;
- часник – 72.59 грн/кг ;
- вітамінний пучок зелені (кріп, петрушка, цибуля зелена) – 18.90 грн /100 г.
На ринку за літр олії просять від 52 до 57 гривень, а у магазині - 0,9 л, вартістю від 49.90 до 55.90. грн.
Щодо м’ясних виробів - за кілограм свинячої шинки продавці на ринку запрошують 100 грн, за шийну частину - 115-120 грн/кг, а за ребра – 35 грн/кг. Сало ж залежить від товщини: тонше – 75 грн/кг, середньої товщини – 100 грн/кг й найбільшої – 150 грн/кг.
От у магазині спостерігаємо вищі ціни на м’ясну продукцію - ескалоп коштує 157.99 грн/кг, шийна частина – 153.69 грн/кг.
Курятина на ринку теж дешевша – за кілограм філе 115 грн, стегна по 89.95 грн/кг, гомілки по 74.95 грн/кг, четвертина по 69.95 грн/кг, фарш можна придбати за 105 грн/кг.
У супермаркеті гомілки курчат-бройлерів продають по тій же ціні - 74. 95 грн/кг, а філе - 129.95-146 грн/кг. Стегна дорожчі - 110.70 грн/кг.
А де ви купуєте продукти - у супермаркетах чи на ринку? Пишіть у коментарях.
Фото з відкритих джерел