Де Тернопільщині взяти сироватку проти ботулізму?

1

Цього року Тернопільщина не один раз стикалася із випадками важкого захворювання - ботулізму. В загальному, по країні, було зафіксовано 46 випадків ботулізму:  53 потерпілих, 4 з яких померли.

Цього року МОЗ України вперше включив антитоксини проти даного захворювання у список ліків, які закуповуються державою. На даний момент сироватка проти ботулізму в Україні є і міститься на спеціальному складі ДП «Укрвакцина МОЗ України». Це ліки канадського виробництва, закуплені Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та передані Україні в якості гуманітарної допомоги.

Міністерство охорони здоров’я обіцяє керувати та слідкувати за виконанням наступних інструкцій, які надані керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій:

  • отримати сироватку можна буде у будь-який час (навіть у неробочі дні та години) на спеціальному складі ДП «Укрвакцина МОЗ України». Вводити препарат можна при встановленні імовірного чи підтвердженого діагнозу даного захворювання. Звертатися за отриманням вакцини потрібно безпосередньо до відповідального співробітника спеціалізованого складу, зазначеного вище.
  • при виявленні ботулізму потрібно обов’язково проінформувати територіальні органи Держпродспоживслужби та органи місцевого самоврядування. Місце, де була куплена заражена продукція, повинне перевірятися, а органи місцевого самоврядування мають вжити усіх необхідних заходів відповідно до законодавства.

Фото з відкритих джерел

Джерело: Урядовий портал

Вибір читачів за тиждень

Відео