Де тернополяни можуть вдосконалити свою українську

patriotychne-vyhovannya-720x340

Сьогодні, 9 листопада, відзначають День української писемності та мови. Знати і грамотно послуговуватися нею – обов’язок кожного свідомого громадянина. А для зручного вивчення і вдосконалення мови існує чимало безкоштовних ресурсів, які у розважливій та повчальній манері допоможуть покращити свої філологічні знання.

«Терен» підготував для вас підбірку таких сайтів.

Чи не найвідоміший мовний ресурс – «Мова ДНК нації», де цікаво навчає Лепетун. Тут можна дивитися відео, заглядати у «Бібліотеку», виконувати вправи та перевіряти свої знання.

Наступний ресурс буде корисний для тих, хто готується до ЗНО. має він назву «Освітній портал «Академія» – тут міститься багато потрібної інформації та книг для підготовки до тестування. Крім того, звідси можна дізнатися новини зі сфери освіти.

Для того, щоб випробувати свої знання української граматики, можна звернутися за допомогою і попрактикуватися на сайті web.pen, який є своєрідним тренажером з правопису.

На офіційному сайті української мови можна ознайомитися не лише з підручниками за різні класи, але й обрати той розділ мови, з яким на письмі у вас виникають проблеми. Окрім того, тут навчають, як позбутися суржику та доречно використовувати фразеологізми.

Якщо ж вас цікавлять аналоги запозичених з інших мов слів, то вам варто відвідати «Словотвір». Він допоможе використовувати лише українські слова. Для зручності тут є розподіл найпопулярніших слів за абеткою, а також можна поглянути, хто з користувачів шукав заміну і до якого слова.

Скорочення у мові допомагають зекономити час написання чи друкування тексту, але не всі з них нам вдається розгадати з першого разу. Щоб вам було простіше зрозуміти скорочення, просто зверніться за допомогою до «Словника скорочень української мови».

Якщо вам більше підходить слухати і дивитися, тоді для вас Youtube-канал з назвою «Studia Tutoria», де розбирають найпопулярніші помилки, навчають граматиці та правилам мови.

Ще одна цікава добірка, яку можна знайти на платформі Youtube, це навчання української мови і з цікавою подачею від «UA: Перший» під назвою «Лайфхак українською».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео