Орест Сарматський

Де виростили бика-гіганта? (Агро-новини)

січ08

Big Moo з Гленко (Південна Австралія) вважається найбільшим биком у світі. Його зріст становить 190 см, довжина тулуба — приблизно 427 см, вага — понад тонну. Величезні розміри тварини вражають, повідомляє zerno-ua.com.

«Йому всього 7 років, і він ще продовжує рости. Я підозрюю, що причиною таких розмірів є недіагностований розлад гіпофізу, який контролює гормони росту», — розповіла власниця бика-гіганта Джоан Вайн.

0803
0803

Спочатку бичка повинні були відправити на забій, але господарів настільки вразив його стрімкий ріст, що вони вирішили залишити його, і надалі спостерігати за незвичайною трансформацією.

Співробітників Книги рекордів Гіннеса господарі Big Moo поки не запрошували, але вважають, що такі видатні розміри повинні бути офіційно зареєстровані.

У серпні 2014 р. американська голштинська корова Блоса була занесена в Книгу рекордів Гіннеса, як найвища корова у світі. Її зріст становив 190 см. Після того, як тварина померла, її рекорд поки ніхто не побив. Слід зазначити, що зріст Big Moo вже становить 190 см.

Виробництво вітчизняних комбайнів потребує держпідтримки

0801
0801

На необхідності підтримати виробництво вітчизняних комбайнів, під час колегії Херсонської ОДА наголосив перший заступник голови облради Василь Зеленчук. Він входив до складу делегації Херсонщини, що ознайомилася із сучасним виробництвом зернозбиральних комбайнів фінської компанії «Sampo Rosenlew» (м. Порі), повідомляє pik.ua.

«Херсонський машинобудівний завод протягом останніх десяти років неодноразово подавав різні програми й не отримав підтримки. Тому зараз найбільш оптимальний спосіб отримання підтримки для заводу — це увійти в діючі програми, які є для АПК, і спробувати отримати компенсацію кредитної ставки», - повідомив голова правління ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» Олександр Олійник.

Пропозиції вже розроблені, і подані в Кабмін, та Мінекономіки. Крім того, підготовлений проект постанови Кабміну для внесення змін для того, щоби можна було передбачити підтримку ХМЗ шляхом компенсації процентної ставки по кредитам.

Олександр Олійник додав, що без залучення іноземних технологій та інвестицій у цей проект, його буде дуже важко підняти. Оскільки на відміну від сіялок та жаток, комбайн — найбільш складна техніка в сільгоспмашинобудуванні.

Ціни на помідори підвищуються попри низький попит

Ціни на помідори на українському ринку продовжують рости, незважаючи на низький попит. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

0802
0802

Крупним оптом томати продають по 50-55 грн/кг, що на 19-22 % дорожче, ніж минулого тижня. Такий ціновий тренд зумовлений ростом цін на цю продукцію в Туреччині. Пропозиція на помідори на турецькому ринку доволі обмежена. Також даються в знаки  і проблеми з логістикою. Несприятливі погодні умови в Україні спричиняють перебої з постачанням.

Ціна на томати вже перевищують минулорічні на 38-39 %. Учасники ринку не виключають можливості уповільнення росту цін на цю продукцію. Багато покупців вже почали відмовлятися від закупок нових партій через низький попит у населення.

Вибір читачів за тиждень

Відео