Орест Сарматський

Де згоріло 80 га ягідних плантацій? (Агро-новини)

лип03

В Уельві (Андалусія, Іспанія) на минулому тижні виникла пожежа. Вогонь знищив більше 80 га ягідних насаджень.

Про пожежу в Іспанії повідомляє Аgrostory.

За словами фермерів, насправді площа, яку охопила пожежа набагато більша. Від вогню постраждали і ті ферми, які не були застраховані.

Найбільше втрат через займання зазнала малинова ферма в Альмонті та чорнична ферма в Лусена-дель-Пуерто.

1201
1201

Пожежа трапилася саме у розпал ягідного сезону, проте фермери втратили не лише цьогорічний врожай. Щоб відновити насадження та дочекатися їх плодоношення в попередніх об’ємах знадобиться декілька років.

Експерти наголошують, що сильніше сільськогосподарський сектор Андалусії міг би постраждати, якби пожежа трапилася під час плодоношення полуниці. Проте, вогонь і так завдав чимало збитків іспанським фермерам.

Угорщина дасть українським аграріям грант на €40 млн

Угорщина виділить €40 млн на гранти для агропромислового комплексу та фермерів України, пише Європейська правда.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіятро під час конференції Ukraine Reform Conference в Лондоні.

«Я радий оголосити про виділення Україні кредиту на суму $50 млн для оновлення інфраструктури. А також ми виділяємо €40 млн неповоротної допомоги грантів для агропромислового комплексу та фермерів України, які мають намір провести оновлення (виробничих потужностей)», — сказав Петер Сіярто.

1203
1203

Ще одна заява міністра стосувалася допомоги родинам українських військових, які брали участь в АТО. Угорський міністр розповів про наміри прийняти на літній відпочинок 2,3 тис. дітей, батьки яких воюють на Донбасі.

Органічний закон створить кращі умови для виробників — Ковальова

Відповідно до нового законопроекту «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу й маркування органічної продукції» (№5448) продукція, маркована як органічна, справді буде такою. Також логотип свідчитиме про відповідність продукту вимогам ЄС, що дозволить експортувати українську органіку.

1202
1202

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Новий органічний закон адаптує внутрішню систему контролю якості органічної продукції та узгодить українське законодавство з європейським.

«Цей законопроект створить кращі умови для виробників, адже завдяки сертифікації процесу виробництва повністю зникають експортні технічні бар’єри. З іншого боку, якщо продукція матиме логотип «зелений листочок», тобто продукція виготовлена відповідно до вимог ЄС, споживачі будь впевнені, що така продукція справді є органічною», — зазначила Олена Ковальова.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео