Віра Олександрович

Депутатам на Тернопільщині скоро куплять планшети (фото, відео)

Звернення громадськості щодо захисту учасників бойових дій за кордоном підтримали депутати Тернопільської облради 14 листопада. Але це була не єдина політична заява, зроблена того дня.

Нагадаємо, засідання тривало близько 6-ти годин і за цей час депутати урочистості провели та розглянули чимало цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Звернення підготували у громадській організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини». Зачитала його депутатам голова цієї спільноти Ружена Волянська.

У тому документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Ми, ветерани російсько-української війни, учасники АТО/ООС, вважаємо ганебною пасивність українського МЗС, Міноборони і вищого керівництва держави щодо затримання нашого побратима, патріота, ветерана Ігоря Мазура у Польщі з подання агресора Російської Федерації… Вважаємо неприйнятним байдужість влади щодо наших співвітчизників, які опиняються у подібній ситуації… Саме тому вимагаємо розробити низку заходів щодо недопущення затримання без поважної причини наших співвітчизників за кордоном із подання країни-агресора Російської Федерації, надавати їм негайну підтримку і допомогу, вживати усіх можливих методів щодо їх звільнення і недопустимість екстрадиції в Росію».

- Так, Ігор Мазур «Тополя» уже вдома, але його затримання і подібні тенденції за кордоном нас насторожують, - додає пані Волянська. – Вояки мають почуватися захищеними…

До речі, під час сесії голова облради Віктор Овчарук повідомив, що незабаром депутатам буде легше працювати і ухвалювати рішення. Адже у найвищому представницькому органі Тернопілля планують відмовитися від використання паперу на засіданнях і перейти на електронні носії. Для цього депутатам куплять планшети.

- Шкода, що ви зараз не бачите, але у вас скоро буде така ж техніка, як у нас тут, - похвалився він під час засідання.

Додамо, на сесії також підтримали звернення до Президента і Прем’єр-міністра України щодо недопущення тиску на незалежні ЗМІ з боку влади. Цей документ також запропонували «з голосу» на початку засідання. Підтримку більшості отримало і звернення до Президента В. Зеленського, Прем’єр-міністра О. Гончарука, Голови Верховної Ради Д. Разумкова щодо відкриття кримінального провадження проти Андрія Парубія за «фактом створення і координації громадських формувань з метою створення масових безладів 02.05.2014 р. на території Одеси».

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео