Віра Олександрович

Депутатів, педагогів і керівника пресслужби попросили нагородити на Тернопільщині

Осесія1

Низку клопотань щодо нагородження особливими преміями і грамотами Верховної Ради видатних уродженців Тернопільщини ухвалили нещодавно в обласній раді. 

Окрім того, серед майже 130-ти прийнятих за 1 день рішень був пункт щодо Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти-об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини.

Так, депутати ухвалили рішення «Про клопотання щодо відзначення щорічною Премією Верховної Ради педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів». У цьому рішенні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Затвердити і направити до Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій кандидатури Людмили Семенюк і Володимира Цьоха як претендентів на відзначення щорічною Премією Верховної Ради педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів...».

Також до Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту надіслали для нагородження кандидатури депутатів обласної ради: Назарія Головка, Тараса Дячуна, Романа Мороза, Василя Чашки. Вони - претенденти на відзначення щорічною Премією Верховної Ради за внесок молоді у розвиток парламентаризму і місцевого самоврядування.

Окрім того, депутати звернулися до Верховної Ради із клопотанням щодо нагородження Почесною грамотою Івана Бугая – депутата обласної ради, учасника АТО та учасника здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях. Грамоти Верховної Ради також, на думку політиків, достойний Володимир Бобко – депутат Тернопільської обласної ради 5-6 скликань, член Національної спілки журналістів України, просвітянин, голова ГО «Тернопільський інститут медійних інновацій». Додамо, нині він - керівник пресслужби Тернопільської обласної ради і депутат районної ради.

Pasted into Депутатів, педагогів і керівника пресслужби попросили нагородити на Тернопільщині
Pasted into Депутатів, педагогів і керівника пресслужби попросили нагородити на Тернопільщині

Також на цьому засіданні вирішили затвердити важливе «освітянське» положення. Зокрема, призначення на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти-об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини тепер здійснюватимуть за результатами конкурсного відбору, шляхом укладення строкового трудового договору на підставі рішення конкурсної комісії. Докладніше із цим документом можна ознайомитися ТУТ

До слова, на сесії депутати просили повернути звання Героїв України та захистити інтереси депортованих із Польщі, а також присвоїти звання Героя України Євгену Коновальцю (посмертно).

Фото з сайту Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео