Віра Олександрович

Депутату облради за побиття поліцейських «світить» до 5 років тюрми

Bashta

Депутата обласної ради від ВО «Свободи» Олександра Башту підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 345 Кримінального Кодексу України. 

Особисто прокурор області В’ячеслав Перч оголосив політику про підозру в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу побоїв, легких тілесних ушкоджень у зв'язку із виконанням цим працівником службових обов'язків.

Нагадаємо, про те, що результати розслідування щодо нападу депутата облради на патрульних поліцейських уже передали в обласну прокуратуру 23 січня розповів начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол (читайте ТУТприм.). Натомість про час сам конфлікт «Терен» докладно писав ТУТ.

Отже, слідчі встановили: 21 листопада 2017 року депутат обласної ради, діючи умисно, із явною неповагою до працівників правоохоронного органу, хоча вони тоді виконували свої службові обов’язки, погрожував їм нанесенням побоїв і завдав тілесних ушкоджень двом патрульним поліції, в тому числі - жінці-інспектору Управління патрульної поліції у Тернополі. Розслідування ще триває.

До речі, за інкримінований злочин законом передбачили серйозне покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або навіть позбавлення волі на той самий строк. Втім, навряд чи кара буде максимальною. Адже, по-перше, Олександр Башта – інвалід І-ї групи і пересувається на візку, по-друге, він частково визнав свою провину і навіть вибачився перед патрульними, пояснивши мотиви свого вчинку.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео