Орест Сарматський

Десантники підтримали побратима з Тернопільщини, який захищаючись, смертельно поранив одного із шести нападників

183007232_1128194797685591_861121686296184615_n (Copy)

Командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади морально підтримали свого побратима, звинувачуваного у вбивстві однолітка під час самооборони та захисту матері.

Про це бригада повідомляє у Facebook.

– У 2018-2019 роках Андрій Пекельний в складі 80 окремої десантно-штурмової бригади виконував завдання в районі проведення ООС. Командир підрозділу,в якому проходив службу Андрій, а також співслужбовці характеризують його, як «виконавчого, відповідального, грамотного та дисциплінованого військовослужбовця, який був прикладом для своїх побратимів, не мав шкідливих звичок, всі поставлені завдання виконував вчасно та якісно, жодних зауважень під час служби до нього не було, в колективі користувався авторитетом та повагою, – йдеться  повідомленні.

Також зазначається, що колектив бригади виступає за законність, чесне і справедливе розслідування справи та висловлює підтримку Андрію, адже кожен має право на самооборону та захист свого житла.

Як повідомляв «Терен», у селі Глещава на Теребовлянщині 2 травня шестеро осіб в стані алкогольного сп’яніння напали на колишнього учасника АТО 24-річного Андрія Пекельного у його приватному будинку, де він перебував разом з мамою.

Під час сутички захищаючись Андрій завдав удару ножем одному із нападників, який зазнав смертельного поранення.

Сам же Андрій Пекельний про напад та сутичку повідомив телефоном поліцію.

Про обставини трагедії хлопець розповів журналістам одного із телеканалів.

Померлий 23-літній юнак свого часу закінчив Львівський військовий ліцей імені Героїв Крут, вступив до одного із тернопільських вишів.

Спочатку затриманому Андрію Пекельному оголосили підозру за скоєння умисного вбивства, але пізніше статтю перекваліфікували на умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Розслідування цієї справи передали в Київ.

Раніше повідомлялося, що Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчі звернуться до суду, аби Андрію Пекельному пом'якшили запобіжний захід – з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Водночас Віталій Коломієць, адвокат ветерана АТО Андрія Пекельного, подав апеляційну скаргу на обраний йому запобіжний захід.

Про це передає Радіо Свобода.

Також, за словами адвоката, скаргу вже подав інший захисник Пекельного, який працює на місці, до неї в подальшому планують включити додаток з доказами.

Адвокат заявив, що вважає запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту надмірно суворим для статті, за якою ветерану повідомили про підозру.

За його словами, злочин, який зараз інкримінується – невеликої тяжкості, 118 стаття, а запобіжний захід обрано для тяжкого злочину.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео