Діти-сироти з Тернопільщини матимуть покращені умови

ї

Порядок надання субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт нещодавно затвердили у Верховній Раді. Тож відповідно до нового розпорядження у наступному році має з’явитися понад 80 дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт, де зможуть проживати і діти з Тернопільщини.

Такий закон прийняли аби зменшити кількість дітей, що потрапляють у заклади-інтернати, та надати можливість діткам таких категорій жити в умовах наближених до сімейних.

Кабінет міністрів України затвердив порядок та умови надання у 2017 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та виготовлення проектно-кошторисної документації, повідомляє Уніан.

У документі йдеться про субвенції, умови їх надання, орган, який прийматиме рішення стосовно визначення напрямів та об’єктів, на які спрямовуватимуться кошти, перелік необхідних документів.

Так, реалізація цього закону надасть змогу створити понад 80 будинків сімейного типу, із них 76 - придбати та 7 - побудувати, де проживатимуть 600 дітей. Окрім того така субвенція надасть змогу придбати для 555 дітей 328 житлових приміщень соціального призначення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео