Анастасія Кисіль

Дизайнерка з Тернопільщини створила колекцію одягу для всесвітньовідомого бренду (фото)

Якщо ти дійсно гориш своєю справою, багато часу приділяєш практиці - успіх не за горами, ділиться Вероніка Довгаль.

Уродженка Збаража Вероніка Довгаль розробила міні-колекцію для бренду CROPP. ЇЇ роботи зайняли друге місце на конкурсі в Польщі «Zostań projektantem w Croppie» («Стань дизайнером у CROPP»).

Дизайнерка назвала свій проєкт «New generation», що з англійської перекладається, як «нове покоління».

- Ідея проекту зародилась ще давніше, але реалізувати його як колекцію вдалося, коли дізналась про конкурс від корпорації LPP S. A. «ZOSTAŃ PROJEKTANTEM W CROPPIE» («Стань дизайнером у CROPP»), - розповідає Вероніка Довгаль. - Від конкурсу очікувала здобути ще один досвід, (нагорода за 1 і 2 місце стажування у головному офісі компанії  та 1000 і 800 zł на одяг цього бренду).

На фото - Вероніка Довгаль

Міні-колекція Вероніки Довгаль для бренду CROPP

Журналістам «Терену» Вероніка розповіла, що це не єдиний масштабний конкурс у її практиці. 

- Раніше, влітку, уже вигравала подібний конкурс від фонду «Leopolis for future», після чого 3 місяці стажувалась у тій самій компанії, у бренді RESERVED. Це був величезний багаж досвіду, - каже Вероніка.

Зараз дівчина студентка третього курсу спеціальності «Дизайну одягу та взуття» у Львівській Національній академії мистецтв. Вероніка каже, що захоплювалась ілюстрацією з дитинства, а батьки завжди підтримували її.

- Найбільше мені подобається сфера дизайну жіночого одягу, але вважаю, що якщо ти знаєш досконало свою професію, то можеш бути і дитячим, і чоловічим модельєром, - зазначає молода дизайнерка.

колекція
У колекції Вероніки Довгаль - щоденний молодіжний одяг

Кожна змодельована річ має бути особливою, пояснює Вероніка.

- Думаю, моєю фішкою у створенні колекцій є те, що я можу гарно проілюструвати моделі одягу і детально продумую кожну річ, - розповідає Вероніка.

У колекції Вероніки Довгаль кілька комплектів, до яких входять штани різних фасонів (палаццо, карго), топи, водолазки, блискучий тренч. Основними кольорами одягу є синій та червоний (акцент), а також нейтральні – тілесний та коричневий. Міні-колекція створена на осінь-зиму.

 

 

 

На фото Вероніка Довгаль

 
Переглянули: Анастасія Кисіль о 09:31

Дизайнерка з дитинства захоплюється дизайном одягу та ілюструванням

Одяг, який створила наша землячка для відомого бренду - у яскравих насичених тонах

Крім дизайну, Вероніка захоплюється музикою та подорожує. До речі, саме подорожі її надихають. 

- Ще обожнюю читати, я справжня книголюбка. Також мене надихають біографії відомих дизайнерів, їх життєвий шлях, звідти я черпаю багато корисних думок, котрі в майбутньому можу застосувати. Однією із улюблених дизайнерок є Ельза Скіапареллі та Юбер де Живанши, - ділиться Вероніка.

Дизайнерка переконана, щоб мати хороший результат, потрібно багато працювати.

- Вважаю, що таланту однозначно мало для того, щоб створити колекцію. Навички, вміння та плідна праця - основні критерії успішного проєкту, - впевнена Вероніка Довгаль.

Молоду дизайнерку надихають історії відомих модельєрів та брендів

Зупинятись на досягнутому Вероніка Довгаль не планує. Вона розповіла нам про свої мрії.

- Найзаповітніша мрія пов'язана з дизайном, мабуть, бути хорошою успішною дизайнеркою, яка знає свою справу. Звісно, хто ж з дизайнерів одягу не мріяв стати кутюр'є? Та на мою думку, якщо ти дійсно гориш своєю справою, багато часу приділяєш практиці - успіх не за горами, - зазначає  Вероніка.

Під час створення колекції дизайнерка детально обдумує кожну річ

Фото Вероніки Довгаль

Вибір читачів за тиждень

Відео