Для добровольців Тернопільщини підготували приємний сюрприз (фото)

Сьогодні, 30 вересня, в стінах ОДА відбулась прес-конференція про проведення заходу з нагоди вшанування добровольців Тернопілля.

Як зазначила Ружена Волянська, цей захід має бути якомога масштабнішим, бо для усіх українців є важливою справою вшанувати та висловити підтримку хлопцям, усім, хто взяв зброю і встав на захист держави.

- Цей захід дуже важливий для Тернопільщини, бо це перша офіційна церемонія нагородження добровольців. Вони першими пішли на Схід України відстоювати її суверенітет і маємо обов’язок подякувати їм урочисто, сім’ям загиблих і живих. Буде відзначено засновника ордену лицарського хресту, який від 2015 року нагороджують добровольців. В рамках проведення заходу буде вручено три ордени посмертно (Горайському Юрію, Стасів Михайлові, Башаєву Михайлові) і 17 добровольців будуть відзначено при житті. Будуть нагороджені вони особисто або представники (члени родин). Окрім нагороди буде вручена грошова премія у розмірі 2 тисячі гривень та подарунки, які власноруч виготовляють волонтери. Списки відбирали члени комісії, які зібрались і обговорили прізвища нагороджених, 20 чоловіків, які ще у 2014 році пішли на війну. Такі церемонії будуть проводитись поки ми не нагородимо усіх! – запевнила Ружена Волянська.

Також присутні на церемонії зможуть переглянути відеоролики й статті-презентації за сприянням Віктора Вікторовича Овчарука та студії «Кіно-Дністер» для того, щоб усі могли ознайомитись із життєвим шляхом наших захисників. Після цього очікується фуршет, який організовують волонтери.

Захід проводитиметься 14 жовтня о 15-й годині в приміщенні драматичного театру. Вхід вільний.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео