Оксана Бучко

Для тернопільських дітей привезли нову дозу вакцини

kor_u_detej5
Лікарі просять тернополян взяти до уваги становище в області і освідомити всю суть вакцинації проти кору. Нову порцію вакцин – 5000 доз – отримали у Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні на початку липня. Запланували цього року вакцинувати 8264 дитини в місті. Зі слів міського педіатра Олени Федорової, спалах кору повторюються  кожні 4-5 років. У Тернополі останній раз був зафіксований у 2012 році.

- Реєстрація випадків захворювання на кір в районах області та сусідніх областях дає підстави очікувати спалах захворювання на кір в Тернополі вже цього року. Особлива небезпека виникне тоді, коли розпочнеться навчальний рік, - розповідає Олена Федорова. – Кір відноситься до керованих інфекцій, тобто діти у 1 рік та в 6 років обов’язково підлягають вакцинації проти кору. Неблагополучна ситуація щодо кору в місті обумовлена недостатнім надходженням вакцини в 2016 році та 2017 роках.

Тернополянам нагадують, що епідситуація останніми роками погіршилась. Тому порівнювати своє дитинство із теперішнім – неварто. Батьків закликають звертатись до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання у міській дитячій лікарні та проводити вакцинацію.

- Контроль над такими інфекційними захворюваннями, як поліомієліт, дифтерія, правець, кір, можливий тільки за умов охоплення вакцинацією 95% дитячого населення. Я би дуже хотіла, щоб батьки зрозуміли, що ці відсотки не потрібні для звітів, міністерства, чи будь яких інших установ. Вони потрібні для здоров’я та безпеки дітей, - додає Олена Федорова. -  Ми та наші діти живемо в суспільстві, де повністю уникнути спілкування неможливо. Тому кожна мама має подбати про здоров’я та майбутнє своєї дитини. Відсоток нещеплених дітей дуже високий, тому колективний захист не є ефективний. Загрозою для інших в організованому колективі є нещеплена дитина.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео