Віра Олександрович

Для Володимира Лісового у Тернополі організували особливі проводи (фото, відео)

Основне

Головний режисер Тернопільського академічного театру актора і ляльки Володимир Лісовий переїхав із дружиною до Києва.

З цієї нагоди колектив, який чоловік очолював чимало років поспіль, влаштував справжнє дійство.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» 11 жовтня написала акторка і керівник Театральна студія «Третій дзвінок» Тетяна Кошилевська.

Проводи нашого дорогого, найкращого в світі режисера театру актора і ляльки Лісового В. М. Любимо безмежно, так підписала вона низку фото із залізничного вокзалу.

Наступного дня допис-пояснення з’явився і на сторінці Тернопільського академічного театру актора і ляльки (цитуємо):

«Так, вчора був не найкращий день в історії нашого театру. Ми провели нашого головного режисера, народного артиста України Володимира Михайловича Лісового. Разом із дружиною, провідною актрисою нашого театру Вірою Іванівною наш чарівник переїхав у Київ. А щоб сум не охопив наші серця, ми провели їх по-театральному. Шановна публіко! Запрошуємо вас відвідувати театр щонеділі. Вистави В. Лісового - це справжнє театральне диво. До зустрічі!».

Святкування розпочалося ще у стінах театру. Актори перевдягнулися у героїв вистав Володимира Лісового і так пройшлися із вул. Січових стрільців аж до вокзалу.

Це неабияк здивувало і розсмішило усіх, хто був тоді на пероні вокзалу станції «Тернопіль».

Нагадаємо, Володимир Лісовий став народним артистом лише у березні 2019 р. Перед тим було чимало років керівництва театром і багато новаторських постановок. Володимир Лісовий, зайнявши посаду головного режисера, дав театру друге дихання. Завдяки його величезному ентузіазму та гігантській любові до своєї справи Тернопільський театр ляльок став репертуарним. Зауважимо, режисер створював вистави різних жанрів і форм, причому  як для дітей, так і для дорослих.

Серед найкращих робіт Володимира Лісового: «Кіт у чоботях» Д. Самойлова, «Шукай вітру в полі» В. Лівшиця, «Чарівна лампа Аладдіна» Н. Гернет, «День народження кота Леопольда» А. Хайта, «Небилиці про Курочку Рябу» А. Макєєва, «Алі-Баба і розбійники» В. Смєхова та інші. Звісно ж, варто згадати і власні роботи митця: «Козацькі вітрила» і «Тарасову казку» у співпраці з Б. Мельничуком, «Кривеньку качечку», «Кому потрібен Сніговик?», а також «Ріпка, або Казка на городі» за І. Франком. Усього режисер поставив у Тернополі близько 40 вистав, які зберігаються у репертуарі театру та є багаторазовими учасниками і лауреатами всеукраїнських та міжнародних фестивалів.

До речі, у 2018 р. Тернопільський театр автора і ляльки очолив Іван Шелеп.

Фото зі сторінки Тернопільський академічний театр актора і ляльки

Вибір читачів за тиждень

Відео