Дмитро Підручний та Олена Підгрушна прокоментували свої провали у мас-старті

85_main

Мас-стартом завершився четвертий етап Кубка світу. Україну представили двоє тернополян - Дмитро Підручний та Олена Підгрушна. Біатлоністи посіли 15 та 18 місце відповідно.

Свої результати спортсмени пояснили журналістам.

Як виявилося, Дмитро Підручний хотів виходити на старт усіх дисциплін. Дві гонки спортсмен пропустив через народження сина:

- Сьогодні не вдалося показати той результат, який хотілося б, але гонка непогана. Довго відпочивав, можливо, саме через це виглядав краще на лижні. Але було важко, відчувалася пауза в змаганнях. Досить непогану роботу зробили під час новорічної перерви. Впевнений, що з кожним стартом ще більше додаватимемо. Я не хотів пропускати гонки та прагнув бути з командою й стартувати в усіх змаганнях. Але Юрай наполягав, щоб я поїхав додому. Він казав, що потім такої можливості вже не буде. Тому я поїхав, аби побачити новонародженого сина та провести деякий час з сім'єю.

Олена Підгрушна під час мас-старту настріляла аж шість штрафних кіл:

- Сьогодні отримала цікавий та класний досвід. Під час кожної стрільби робила поправку на вітер, на винос, намагалася по-іншому працювати на вогневих рубежах. За стандартних умовах це не вдається. Вітер вносить свої корективи. Несподівано подув – і вже габарит не проходить, а зробити нічого не можеш. Обергоф – це є Обергоф. В естафеті була найкраща погода за останні десять років. Попри пориви вітру, поправки й інше... Це класична для Обергофа погода. Ще хіба камінці з неба не падали, а так ми вже все бачили (сміється – ред.).

Нагадаю, п'ятий етап розпочнеться вже у середу жіночим спринтом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео