Тамара Коблик

ДНК тест привів до нового генератора у громаду на Тернопільщині

Американка, ДНК якої частково збігається з ДНК мера Копичинців, надіслала у громаду гуманітарну допомогу

Нещодавно незнайома американка написала голові Копичинецької громади Богданові Келічавому про те, що її результат ДНК-тесту збігся з аналогічним дослідженням посадовця, тож вони можуть бути далекими родичами. Таку інформацію можливо перевірити на спеціальних вебресурсах. Це надихнуло іноземку долучитися до підтримки мешканців Копичинецької громади.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці сам Богдан Келічавий.

ДНК тест привів до нового генератора в громаду. Місяць тому отримав повідомлення від американки Michelle Hnatusko Herman, яка написала, що її ДНК збігається з моїм і ми є далекими родичами. Поспілкувавшись детальніше, її родина вислала нам генератор, допомогу на гуманітарний штаб і готують нові відправлення, – йдеться у повідомленні. Тепер Будинок дитячої творчості в Копичинцях має нове джерело безперебійного живлення на 5.5 кіловат. Хто б міг подумати, що колись вислана до США ватна паличка на MyHeritage допоможе рятувати країну від ватного сусіда.

MyHeritage («Моя спадщина») (за інформацією у Вікіпедії) — сімейно-орієнтована соціальна мережа і генеалогічний сайт, який дозволяє зареєстрованим учасникам створювати власні сімейні вебсайти, обмінюватися фотографіями та відео, організовувати сімейні свята, створювати родові дерева і шукати предків. Користувачі платформи можуть отримувати свої родинні дерева, завантажувати та переглядати фотографії, а також здійснювати пошук у понад 14 мільярдах історичних записів, серед інших функцій - складання родоводу за дезоксирибонуклеїновою кислотою (ДНК).

Фото зі сторінки Богдана Келічавого у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео