Юля Вітюк

До тернопільської поліції звертаються люди, які дають покази про звірства російських солдатів

Тільки за добу до правоохоронців звернулися 15 людей, які покинули зону бойових дій

Поліція Тернопільської області продовжує документувати злочини, вчинені агресором. Тільки за добу до правоохоронців звернулися 15 людей, які покинули зону бойових дій та повідомили про факти звірств російської армії. Про це під час брифінгу повідомив начальники Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Це звернення про жахливі речі і ми це все документуємо. Сьогодні у нас XXI століття і ми розуміємо, що це в майбутньому буде доказами у всіх інстанціях, де Україна буде позиватися до цих злочинців, які вчиняли нелюдські дії на нашій землі, – каже він.

Очільник поліції області закликає людей, які постраждали від окупантів, звертатися із заявами та доказами, аби рашисти згодом були покарані. Правоохоронці готові в будь-який момент виїхати, задокументувати покази, зібрати відповідні докази, надати інформацію в прокуратуру для подальшого використання в судах.

До слідчих поліції можна звертатися у територіальні підрозділи, Головне управління Національної поліції в Тернопільській області або на лінію 102. Документуванням воєнних злочинів займаються й органи прокуратури. Також інформацію самостійно можна подати, скориставшись загальнонаціональною платформою збору доказів злочинів рф за посиланням: https://warcrimes.gov.ua/.

Фото Уніан

Вибір читачів за тиждень

Відео