Тетяна Бакай

«Добре, що там не було людей»: ракетні атаки зруйнували фотостудію у Тернополі (фото)

16 травня іменній фотостудії Анастасії Костюк виповнився б рік. Та на жаль, ворог не дав відзначити річницю

Після ракетного обстрілу у Тернополі постраждала фотостудія Анастасії Костюк, яка зараз попри всі труднощі вже працює над її відновленням. А тим часом зйомки планує проводити на вулиці та в інших студіях. 

Друзі, у нас поки що більше немає студії, це все що від неї залишилося. Це дуже  боляче і страшно! Дякуємо Богу, що це все сталося вночі, коли нікого не було. Що ми будемо робити далі, не знаємо, ще в роздумах. Але я точно знаю, що студія буде. Бережіть один одного, - написала Анастасія на своїй фейсбук-сторінці та опублікувала фото розгромленого під час вибухів приміщення.

Читайте також: «Двоє водіїв дивом вижили»: під час обстрілів у Тернополі згорів склад з гуманітарною допомогою.

Як розповіла фотографиня Терену, найгірше - вибиті великі панорамні вікна. А також по всьому приміщенні пішли тріщини, вибиті навіть вхідні двері. Все, що знаходилося поблизу вікон, теж постраждало від осколків. Це дзеркала, дивани, обладнання. 

Після того, як увечері 13 травня прогриміли вибухи у Тернополі, з вікна свого будинку Анастасія побачила як горить за “Епіцентром”. І вже тоді почала розуміти, що влучання відбулося поблизу студії. Але до останнього вірила, що руйнування незначні. 

Зранку ми поїхали на місце прильоту, там стояв блокпост і відповідно нас не пропустили машиною. Тому я побігла до будівлі і вже зрозуміла, в якому вона стані. Коли піднялася на 5 поверх, побачила вибиті двері, - пригадує тернополянка.  

Завданих вибухами збитків Анастасія Костюк ще не рахувала. Адже спершу була в шоковому стані і першим ділом вивезла речі, які бодай трохи вціліли. 

Тернополянка планує відновлювати фотостудію, проте ще поки не знає, чи в тому ж самому приміщенні. Адже тепер з’явився страх працювати у промзоні. До того ж будівля  зазнала значних руйнувань і перебуває в аварійному стані, тому піде багато часу на її відновлення.

Люди не дадуть мені просто так закопати свою справу, адже приходять сотні повідомлень від клієнтів і просто небайдужих, що потрібно все відновлювати, - каже фотографиня. 

До речі, 16 травня іменній фотостудії Анастасії Костюк виповнився б рік. Та на жаль, ворог не дав відзначити річницю. 

У коментарях до допису Анастасії багато охочих зголосилися допомогти на відновлення студії, кошти можна перерахувати на карту: 4149 4393 1955 3883.

Читайте також: Пошкоджено 50 автомобілів і дачний кооператив: що відомо про ракетний обстріл Тернопільщини.

Куди звертатися тернополянам, майно яких постраждало від ракетної атаки.

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Костюк

Вибір читачів за тиждень

Відео