Тетяна Бакай

«Двоє водіїв дивом вижили»: під час обстрілів у Тернополі згорів склад з гуманітарною допомогою (фото)

У складі площею понад тисячу метрів квадратних було близько 100 тонн допомоги, яка згоріла, включаючи й вантажні автомобілі

Ракетний удар по Тернополю 13 травня вщент зруйнував склад, на якому зберігалася гуманітарна  допомога благодійного фонду “Світло Реформації”, який служив хабом для міжцерковної діяльності регіону. На складі було багато продуктів і предметів гігієни, які видавали вимушеним переселенцям та військовим.

Тисячі тонн допомоги пройшло через це приміщення, сотні тисяч людей отримали підтримку і надію через можливість користуватися цим приміщенням... Згоріло все, - написав на своїй фейсбук-сторінці керівник благодійного фонду Іван Гонтар.

У складі площею понад тисячу метрів квадратних було близько 100 тонн гуманітарної допомоги, яка згоріла, включаючи і всі вантажівки. 

Читайте також: «Добре, що там не було людей»: ракетні атаки зруйнували фотостудію у Тернополі.

Ці речі ми передавали в лікарні, госпіталі та військовим. Також в соціальні центри обслуговування населення, допомагали вимушеним переселенцям та людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, - розповідає керівник благодійного фонду “Світло Реформації” Іван Гонтар.

За його словами, дивом вдалося вижити двом водіям, які ночували за декілька метрів від падіння ракети.

Збитки, завдані ракетним ударом, надзвичайно великі, але свою роботу благодійний фонд не збирається припиняти. Діяльність гуманітарного хабу планують відновити, а для цього потрібно знайти нове приміщення, закупити обладнання та все заново облаштувати там. На відновлення складу та обладнання потрібні кошти, відтак Іван Гонтар просить усіх небайдужих долучитися до допомоги. 

Реквізити: 

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/6VbApdZ7LP

Номер картки банки

5375 4112 0596 2223

Читайте також: Пошкоджено 50 автомобілів і дачний кооператив: що відомо про ракетний обстріл Тернопільщини.

Один з потерпілих в опіковому центрі Львова: у якому стані травмовані після ракетної атаки у Тернополі.

Куди звертатися тернополянам, майно яких постраждало від ракетної атаки.

Фото з фейсбук-сторінки Івана Гонтаря

Вибір читачів за тиждень

Відео