Ростислав Фук

Дорожники Тернопільщини знищують небезпечну рослину

Через те, що сік рослини викликає сильні опіки, її зрізають за допомогою спецтехніки

Сезон боротьби з отруйним борщівником на Тернопільщині у розпалі, повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Дорожники знищують отруйний борщівник вздовж державних автошляхів. Небезпечну рослину повністю скошують, аби вона не загрожувала безпеці учасників дорожнього руху.

Через те, що сік рослини викликає сильні опіки, її зрізають за допомогою спецтехніки: мульчерів та тракторів. Дорожники не контактують з борщівником у роботі і ми просимо учасників дорожнього руху триматися подалі не спецтехніки, яка його скошує, – йдеться в повідомленні.

У фокусі уваги зараз – автомобільні дороги Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів та Т-20-06 Городище – Зарваниця – Бучач, якими невдовзі будуть ухатися паломники на Всеукраїнську прощу в Марійський духовний центр у селі Зарваниця, а також траса Р-26 Острог - Кременець - Радивилів. Шляховики знищують отруйний борщівник, скошують траву у смугах відведення автомобільних доріг, приводять до ладу придорожню інфраструктуру.

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео