Тамара Коблик

Дощі і потепління: як зміниться погода на Тернопільщині найближчим часом

Надалі в Україні стане тепліше, проте погода буде нестійкою, очікуються коливання атмосферного тиску, періодичні дощі, які випадатимуть нерівномірно

У четвер дощі в Україні пройдуть у центральних областях, у південній частині, у Тернопільській, Хмельницькій областях та на Донеччині. Ймовірно, черкне трохи дощиком Житомирщину та Київщину. На решті території України істотних опадів не передбачається. Про це попереджає синоптикиня Наталка Діденко.

Температура повітря нарешті потихеньку піде вгору. Максимально в четвер вона становитиме +15+19 градусів, на Закарпатті до +22 градусів.

Надалі в Україні стане тепліше, проте погода буде нестійкою, очікуються коливання атмосферного тиску, періодичні дощі, які випадатимуть нерівномірно.

Проте я не пам'ятаю, щоб наші люди коли-небудь були задоволені чи погодою, чи як що росте, чи дощем, чи сонечком, чи як хто співає, чи де співає, чия як хто радується, чи правильно сумує, - пише синоптикиня.

В лісах та інших природних об’єктах Тернопільської області – надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу. Про це попереджають у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Також на території Тернопільщини 16 травня вночі та вранці місцями на поверхні ґрунту заморозки 0 – 3°.

16 травня мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний 9 – 14 м/с. Температура повітря по області вночі 2 – 7° тепла, температура повітря вдень 14 – 19° тепла ; по м. Тернополю вночі 4 – 6° тепла, температура повітря вдень 16 – 18° тепла.

Фото  відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео