Тамара Коблик

У Міненерго закликали українців готуватися до складної зими

Протягом останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень з часів початку повномасштабної війни з росією, повідомив Міністр енергетики

Міністр енергетики України Герман Галущенко порадив всім споживачам готуватися до складної зими, хоч енергетики роблять усе можливе, щоб вона минула стабільно. Про це він сказав в етері телемаратону «Єдині новини», пише Громадське.

На сьогодні ми вже втратили близько 8 ГВт потужності в системі. Якби це відбулося в будь-якій іншій країні, був би вже тотальний блекаут. Ситуація складна. Але світло сьогодні є, система збалансована, і це — результат важкої праці енергетиків, — сказав міністр.

Він зазначив, що протягом останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень з часів початку повномасштабної війни з росією.

За словами Галущенка, взимку буде складно втримати систему без обмежень. Окрім того, важко передбачити, якою буде ситуація до зими з урахуванням наступних російських обстрілів.

Труднощі з електропостачанням можуть бути й улітку. Хоча в цей період року балансувати систему допомагають потужності відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячні електростанції.

Галущенко порадив всім споживачам готуватися до складної зими та заощаджувати електроенергію:

Навіть якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливе ощадливе використання електроенергії.

Читайте також: Сусідні з Тернопільщиною області атакували росіяни (фото, оновлено)

Понад 50 ракет і 20 «шахедів»: які наслідки масованого обстрілу по Україні

Ракетна атака по Одесі: пошкоджена цивільна інфраструктура, є травмовані (фото, відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео