Оксана Бучко

Дошкільні навчальні заклади у двох громадах на Тернопільщині уже з теплом

247723936_436480797890315_7831919016333237708_n

У дитячих садочках Зборівської та Чортківської громад буде тепло. Уже підписано договори з газопостачальною компанією.

Тому відтермінований опалювальний сезон у дошкільних закладах нарешті розпочнеться. Про це повідомляють на офіційних сторінках громад. Нагадаємо, що до опалювального сезону область була готова, проте підвищення цін на постачання газу зупинили цей процес. Таким чином у деяких населених пунктах оголосили надзвичайну ситуацію допоки не ввели в дію механізм підписання договорів з газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейден», ціну визначили у розмірі 16.80 грн за метр кубічний природного газу з урахуванням ПДВ.

- Станом на 26 жовтня всі без виключення дошкільні навчальні заклади Чортківської громади опалюються, всюди дотримано температурних норм, - пише Чортківська міська рада. - Вчасно почати опалювальний сезон вдалось лише у тих садочках, де є котли на альтернативні види палива. Щоб захистити бюджетні установи, було розроблено механізм укладання середньострокових контрактів із НАК «Нафтогаз України», який пропонує бюджетним організаціям тариф – 16,8 грн за метр кубічний (з урахуванням транспортування та ПДВ). Така пропозиція значно нижча за поточні ціни на газ. Оскільки очевидно, що усі бюджетні установи країни хотіли закупити газ в однієї компанії, це призводить до значного відтермінування опалювального сезону по всій країні (НАК «Нафтогаз України» фізично не встигає укладати нові угоди). Досі у різних куточках України не опалюються школи, садочки, лікарні та інші бюджетні установи.

Також включили опалення в зборівських садочках. Протягом найближчих днів газовики у місті розпломбують та підключать до опалення школи та інші заклади. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео