«Герой сучасності, воїн добра»: друзі згадують загиблого героя Віктора Гурняка (фото)

2

Чи можуть усі позитивні сторони характеру, сміливість та гострий розум у перемішку з почуттям гумору поєднатися в одній людині? Як не дивно, але саме про такого хлопця, тернополянина, який загинув від мінометного снаряду чотири роки тому, згадують сьогодні у Тернополі.

Друзі вшановують пам'ять пластуна та Героя України, який 4 роки тому віддав своє життя за її людей та безпеку. Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року під обстрілом, коли вивозив поранених поблизу села Сміле на Луганщині.

1
1

До війни Віктор був пластуном, людиною безстрашною, добрим та порядним хлопцем, який завжди приходив на допомогу іншим. Саме таким його пам'ятають друзі та ті, хто знав Віктора до його трагічної загибелі. На сторінці «Пласту» із добрими словами згадують про героя, якому 12 жовтня відкрили меморіальну дошку на фасаді пластового будинку.

5
5

У цей день вшанували пам'ять Віктора хорошими і теплими словами його друзі. Іван Сорокаліт написав у «Facebook»: «Громадянин з великої літери, якого пощастило знати і перед яким я у боргу». Також він поділився спогадами про характер Віктора, який поєднував у собі щирість, доброту, безстрашність, розум та почуття гумору.

4
4

Теплими словами та зі скорботою, згадує про героя Назар Зелінка: «Тобі ще жити і жити було. Ти мав би ще зробити купу корисних справ і деколи так тебе бракує тут». Згадав, яким був Віктор, та розповів про свій смуток за ним Андрій Шкула: «Чесно! Віктор один з найсвітліших з поміж тих, з ким довелося знатися. Сумно це все».

Віктора Гурняка ще кликали Гарт, Гартік, Олігарх, він був добровольцем батальйону «Айдар». А до цього  не лише пластуном, але й займався журналістикою, волонтерством та був фотокореспондентом. Тут у нього залишилися дружина Ірина та донечка Юстинка. А він ж назавжди залишиться у пам'яті своїх друзів та тих, кого захищав.

[gallery columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«184204»]

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео