Юля Вітюк

ДТП у Шибалині та загадкова смерть в Почаєві: керівника обласної прокуратури закликали взяти справи під особистий контроль (фото, відео)

IMG_7788

Під час останньої сесії облради депутати заслухали звіт керівника обласної прокуратури, та закликали Андрія Миколайчука взяти резонансні справи  під особистий контроль. Зокрема, представник фракції «За майбутнє» Василь Хомінець розповів, що громадськість Кременеччини стурбована загадковою смертю 33-річного чоловіка у Почаєві та не вірить у версію поліції.

- Нещодавно мешканців Почаєва і Кременецького району сколихнув резонансний випадок. Загинув молодий чоловік, батько. До мене зверталися люди і сьогодні під час звіту прокурора я попросив прокуратуру взяти цю справу під особливий контроль, — говорить Василь Хомінець, депутат Тернопільської обласної ради. Тому що в нашого народу велика недовіра до розслідування, яке проводить поліція, там наводяться певні обставини слідства, неспівпадіння. Прокурор сказав, що вони будуть проводити власне розслідування і розглядати інші версії, не тільки ті, які запропонувала поліція.

IMG_7789
IMG_7789

- Слідчі і прокурори в цьому провадженні орієнтовані на те, щоб перевірити різні версії. Серед них і ту, що до смерті, можливо, хтось причетний, тобто мова йде про протиправне позбавлення життя іншої особи, — говорить Андрій Миколайчук, керівник Тернопільської обласної прокуратури.

IMG_7791
IMG_7791

Інший представник команди Івана Чайківського Ярослав Дрюченко звернув увагу на те, що почастішали випадки ДТП за участю п’яних водіїв. Одна з таких аварій трапилася у селі Шибалин, що на Бережанщині, в результаті якої загинуло подружжя з Тернополя, а їхній 5-річний син потрапив у лікарню.

- Протягом місяця відбулося декілька резонансних аварій, в яких загинули люди. Зокрема аварія в селі Шибалин колишнього Бережанського району. Водій був у нетверезому стані. Дуже в нас зараз на дорогах погіршилася ситуація з п’яними водіями, — розповідає Ярослав Дрюченко, депутат Тернопільської обласної ради. Я звернувся під час сесії обласної ради до прокурора області з проханням взяти під особистий контроль цю справу і не тільки цю. Щоб водії були уважними, не сідали за кермо напідпитку, тому що це є злочин проти людей, перед суспільством, проти себе.

IMG_7795
IMG_7795

 

- Як тільки має місце ДТП, тим більше з летальним наслідком, і є дані, що особа перебуває в стані алкогольного сп’яніння, таку особу затримують, ставиться питання про її утримання під вартою до завершення досудового розслідування. Таке провадження закінчується в максимально стислі терміни і передається до суду, — говорить керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук.

IMG_7796
IMG_7796

IMG_7794
IMG_7794

Підозрюваний у скоєнні цього ДТП найближчі два місяці перебуватиме під вартою. 

IMG_7790
IMG_7790

IMG_7787
IMG_7787

[embed]https://youtu.be/ZiLiUewIV3E[/embed]

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео