Орест Сарматський

Дві тернопільські громади створюють веломережу

Family on bikes in the park

Стартувала нова ініціатива U-LEAD з підтримки  розвитку велоінфраструктури в громадах. 

Від Тернопільщини для участі в програмі були відібрані  Байковецька та Великоберезовицька територіальні громади. 

Про це «Терен» повідомили фахівці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

- Темі мобільності «U-LEAD з Європою» приділяє багато уваги та проводить низку заходів. Дехто вже брав участь у наших програмах мобільності у 2018 році. У вересні цього року ми запустили новий проєкт щодо розвитку велоінфраструктури. Заходи включатимуть обмін досвідом між територіальними громадами та онлайн-візит в одну з громад України. Сподіваюся після завершення ініціативи побачити безпечні велошляхи в громадах-учасницях ініціативи», – підкреслив заступник Директора «U-LEAD з Європою» від GIZ Андрей Хорват.

Нова ініціатива від «U-LEAD з Європою» включатиме обмін досвідом серед українських громад, навчальний онлайн-візит до однієї з українських громад, консультативну підтримку експерта на етапі планування веломережі, зустріч з обміну досягненнями. Також за результатами навчання, найактивніші громади зможуть отримати додаткову підтримку для реалізації спільних проєктів.

Під час вступного семінару учасники ознайомилися з концепцією сталості у сфері сільської та міської мобільності. Також експерти ознайомили учасників навчальної програми із законодавчими документами та різними видами мобільності, доступними для мешканців громад.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.

Фото: Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео