Двоє студентів Почаївського ПТУ проведуть 10 років у в’язниці за спробу вбивства

Screenshot_23

Два роки тому ситуація з побиттям і спробую вбивства студентки Почаївського ПТУ сколихнула всю країну. Навіть слідчі, що займалися цією справою, були вражені жорстокістю неповнолітніх. Наразі розслідування завершене. Двоє студентів ПТУ проведуть у в’язниці 10 років, якщо не потраплять під амністію.

- Кременецький районний суд виніс вирок за ч. 2 ст. 15, п. 12 ч .2 ст. 115 КК України двом неповнолітнім студентам Почаївського училища, які у 2018 році вчинили замах на вбивство своєї одногрупниці, перерізавши їй склом горло, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Трагедія сталася наприкінці вересня 2018 року. Тоді під час сварки у закинутій будівлі двоє хлопців почали душити дівчину, а потім спробували перерізати горло розбитою пляшкою. Студентка дивом залишилася живою. Ситуація ускладнювалась й тим, що з одним з зловмисників потерпіла мала романтичні стосунки. Про це вона розповіла на одному із центральних телеканалів.

- Ювенальний прокурор Тернопільської обласної прокуратури довів у суді, що 23 вересня 2018 року обвинувачені, посварившись із подружкою через її насмішки, побили потерпілу, а після втрати нею свідомості – перерізали їй горло склом розбитої пляшки. Отямившись, дівчина змогла самостійно дійти до гуртожитку, де їй викликали швидку. Лише вчасно надана медична допомога врятувала потерпілу від крововтрати та смерті, – йдеться у повідомленні.

Обвинувачені мають можливість оскаржити вирок в апеляційному суді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео