Віра Олександрович

Директору товариства на Тернопільщині «світить» до 12 років ув’язнення

соя

Директор товариства на Тернопільщині фактично вкрав чуже насіння. Коштувало це майно – чимало. Тож тепер чоловік може отримати суворий вирок - до 12 років ув’язнення.

Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної прокуратури, йдеться про суму – у понад 9 млн грн. 

- За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили про підозру директору товариства у розтраті чужого майна, що перебувало на зберіганні суб’єкта господарювання, - кажуть у прокуратурі. – Злочин кваліфікують за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – «зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах».

За версією слідства, керівник сільськогосподарського підприємства з Черкащини, орендуючи складські приміщення на Кременеччині, із вересня 2019 року по січень 2020 року отримав від суб’єкта господарювання на відповідальне зберігання близько 4 тисяч тонн зерна сої на загальну суму понад 27 млн грн. Збіжжя було призначене для експорту за кордон. Проте частину сої - понад 1,4 тис. тонн, яку залишили на відповідальному зберіганні товариства, вивезли зі складів. 

- Директор це майно розтратив, - впевнені у прокуратурі. - Сума збитків підприємства з Тернопільщини - понад 9 млн грн.

Триває розслідування. Його здійснюють співробітники слідчого управління ГУНП в Тернопільській області. До слова, якщо вони доведуть провину директора, то його чекає серйозне покарання. За такі злочини «світить» позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і з конфіскацією майна.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео