Оксана Бучко

Дитячий садок біля Тернополя не може запрацювати

садок біла

Новий дитячий садок хочуть відкрити у с. Біла на Тернопільщині. Уся затримка – у підключенні будівлі до водопостачання, скаржаться місцеві жителі. У силу певних обставин цього не може зробити «Тернопільводоканал».

- Садок готовий, але як він буде працювати без води, - говорить житель Білої Максим. – Шкода, бо діти так чекають, аби розпочати дошкільне навчання.

Усе тому, що взаємини між Тернопільською та Білецькою громадами в області не урегульовані на законодавчому рівні, пояснили у пресслужбі водоканалу.

- «Тернопільводоканал» - комунальне підприємство Тернопільської міської ради, тож надає послуги водопостачання й водовідведення споживачам, які входять до Тернопільської  територіальної громади, - пояснюють у пресслужбі «Тернопільводоканал». - Аби уникнути погіршення якості цих послуг через навантаження на мережі, що постійно зростає через інтенсивну розбудову нових мікрорайонів, та запобігти збитковості підприємства, міська рада призупинила погодження «Тернопільводоканалом» проектів на підключення до мереж централізованого водопостачання і водовідведення територіальним громадам, які не входять до Тернопільської. Селище Біла якраз серед таких. При цьому перемовини про приєднання Білецької громади до Тернопільської на різних рівнях тривають не один рік.  Керуючись ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Тернопільська міська рада  ухвалила рішення про підписання такої угоди з Білецькою та іншими громадами. Але остаточне рішення - за ними. Поки взаємини між громадами не будуть урегульовані на законодавчому рівні, подібні ситуації та проблеми, на жаль, неминучі.

садок біла
садок біла

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео