Орест Сарматський

Ексмер Тернополя буде спікером онлайн-пресконференції

Пресконференція_децентралізація_Негода_Безгін_DOBRE_19.05.2020 (Copy)

19 травня о 14:15 відбудеться онлайн-пресконференція для регіональних ЗМІ «Місцеве самоврядування та територіальна організація влади: «геолокація» реформи». 

Мета – дати відповіді на ключові питання щодо реалізації завдань реформи в 2020 році та проведення чергових місцевих виборів на новій територіальній основі громад і районів.

Про це «Терен» повідомив координатор комунікації децентралізації в Західній Україні Українського кризового медіа-центру Михайло Цьомик.

Спікери: В’ячеслав  Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій, Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою.

Основні питання пресконференції:

- Чи реально провести чергові місцеві вибори на новій територіальній основі громад і районів?

- Навіщо державі нові райони і яким критеріям вони мають відповідати?

- Чи не погіршить формування нових районів доступність послуг для людей?

- Чи буде внесено на розгляд Верховної Ради України консенсусний проект закону «про внесення змін до Конституції України», який закріпить реформовану систему місцевого самоврядування, децентралізацію владних повноважень?

Тернопільські журналісти зможуть поставити власні запитання в ефірі пресконференції та використати відеозапис заходу у своїх матеріалах.

Для того, щоб приєднатися до ефіру, представникам ЗМІ потрібно зареєструватися за лінком.

Онлайн-конференція транслюватиметься на Facebook-сторінках Програми DOBRE, Децентралізація та Українського кризового медіа-центру, а також на Youtube-каналі Ukraine Crisis.

Фото: Михайло Цьомик

Вибір читачів за тиждень

Відео