Орест Сарматський

Фермер готовий продати незвичайне теля лише за $1 млн (Агро-новини)

січ25

У північній турецькій провінції Самсун в районі Бафра тиждень тому з'явилося на світ незвичайне теля, яке швидко стало предметом інтересу спершу місцевих, а потім і національних ЗМІ. Про це пише News Turk. 

Підставою для такого галасу стало незвичайне забарвлення молодого бичка. На боці теляти чітко видно зірку, а на спині — півмісяць, що є нагадуванням турецького прапора і популярним мусульманським символом.

2501
2501

Фермер Нізаметтін Джюрі назвав своє 70-кілограмове теля «Місяць» (Ау — тур.). На новонароджену тварину відразу знайшлися покупці, проте господар заявив, що буде готовий розлучитися з телям тільки за $1 млн.

Безпілотники корисні для контролю здоров’я полів

Безпілотні літальні апарати дозволяють отримувати актуальну і ефективну інформацію у будь-який зручний час. Накопичена за тривалий період інформація дозволяє аналізувати процеси в динаміці. Про це йдеться в матеріалі «Безпілотник — іграшка під ялинку чи головна агроновація майбутнього» від Kurkul.com.

Протягом кількох останніх років фермери виявили, що безпілотники дуже корисні для контролю за здоров'ям своїх полів.

«Політ над полем літаком чи вертольотом коштуватиме мені пару сотень доларів на годину. Із моїм дроном DJI Phantom 3, за який я заплатив $1,2 тис., я можу літати кожен день скільки мені заманеться», — каже фермер Джеф Вандерерф (Jeff VanderWerff) із Мічигану.

 

2502
2502

У майбутньому чоловік планує використовувати дрони на всіх 750 га, що є у розпорядженні його родинної ферми.

Аерофотозйомка з дрона, оснащеного камерою NDVI (нормалізований відносний індекс рослинності), може допомогти йому точно оцінити урожай уже в липні, а не чекати до жовтня.

В Україні проведуть загальну нормативно-грошову оцінку сільгоспземлі

Всеукраїнську нормативну грошову оцінку земель сільгосппризначення буде проведено в 2018 році, зазначається в опублікованому законі «Про державний бюджет України на 2018 рік» в газеті «Голос України».

Проведення нормативної грошової оцінки землі буде забезпечено за рахунок коштів держбюджету.

Технічну документацію для проведення нормативно-грошової оцінки затверджує Держгеокадастр.

Держгеокадастр до 1 лютого 2018 року має надати Державній фіскальної службі інформацію про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, проведену на зазначену дату. ДФС опублікує цю інформацію на своєму сайті.

2503
2503

Нормативно грошова оцінка земель сільгосппризначення в 2018 році не зміниться, оскільки коефіцієнт індексації встановлено на рівні одиниці.

Державна фіскальна служба до 15 липня має опублікувати затверджену на наступний рік нормативно грошову оцінку земель на своєму офіційному сайті.

Вибір читачів за тиждень

Відео