Орест Сарматський

Фермер в шоці від кількості ягнят, яких народила його вівця (Агро-новини)

чер01

Фермер із Великої Британії 51-річний Раймонд Бріндлі розповів, що вівця з його господарства народила аж шестеро ягнят, повідомляє SWNS.COM.

За десятки років роботи чоловік не стикався з окотом, що приносить більше чотирьох ягнят, а від цієї вівці він розраховував отримати трійню.

Після окоту Раймонд із подивом розглядав шістьох маленьких ягнят, троє з яких були чорними, а троє — білими. Більше того, за його словами, усі ягнята почувають себе добре і впевнено влаштовують штовханину у материнського вимені, поспішаючи отримати молоко.

0102
0102

Раймонд Бріндлі працює по 15 годин на день, наглядаючи за своїм чималим стадом — Раймонду належить 400 овець голландської породи тексель.

Про вівцю-рекордсменку швидко стало відомо в ЗМІ. З тих пір до фермера зачастили незвичайні гості. Між іншим, у цієї породи звичайною кількістю ягнят вважається двійня.

Кабмін пропонує фермерам вигідні умови для купівлі землі — експерт

Розроблена Кабміном модель реформи дозволить фермерам купити землю на вигідних умовах.

Модель земельної реформи, яка розроблена Кабінетом Міністрів України, дозволить малим та середнім фермерам брати участь в торгах на земельні ділянки на пільгових умовах та уникнути конкуренції із крупним бізнесом, пише «РБК-Україна».

Про це заявив економіст незалежної групи макроекономічного аналізу та прогнозування IMF Group Григорій Кукуруза.

«Юридичні особи і іноземці не будуть недопущені до ринку землі. Відповідно малі та середні фермери зможуть викупити земельні фонди на більш лояльних умовах», — сказав він.

0101
0101

Також Григорій Кукурудза зауважив, що формування повноцінної власності на землю дозволить зупинити негативні тенденції в АПК, зокрема деградацію ґрунтів через виснажливе землекористування.

Станом на сьогодні в Україні 50% земель сільськогосподарського призначення здаються в оренду, більша половина із них — це короткострокова оренда до трьох років. За словами експерта, це не створює стимулу зберігати ґрунт у хорошому стані або інвестувати в нього.

Натомість отримання землі у власність спонукатиме до більш дбайливого ставлення до неї, тож від зняття мораторію виграють не тільки фермери, а й АПК України в цілому.

Через відсутність держпідтримки аграрії змушені викидати свою продукцію — політик

Політика держави має бути спрямована на компенсацію за кредитами, проекти з розвитку селекційної та насіннєвої бази

Оскільки бюджетні гроші, передбачені для аграрної галузі, йдуть виключно на фінансування чиновників, аграрії не отримують належної державної підтримки, пишуть Українські національні новини.

Про це заявив економіст і політик Валерій Коновалюк.

За його словами, в південних областях України аграрії сьогодні не можуть реалізувати весь обсяг готової продукції і змушені її викидати.

0103
0103

«А наші сусіди поляки при наявності більш 2 млн дрібних фермерських господарств (5-10 га) щорічно підвищують виробництво сільгосппродукції на 20%. Не буде розвитку там, де на прокорм чиновників йде три чверті виділених коштів з бюджету. Сьогодні необхідно змінювати ситуацію з точністю до навпаки. На розвиток агросектору має виділятися більша частина бюджету. Ці кошти треба спрямувати на фінансову підтримку і протекціонізм вітчизняних сільгоспвиробників, стимулювання розвитку насіннєвої бази і підтримку переробних підприємств з високою додатковою вартістю», — пише політик.

Вибір читачів за тиждень

Відео