Фільм про УПА місцевої кіностудії презентували у Кременці

фільм упа3

В атмосферній читальній залі Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка днями презентували документальний фільм кіностудії РБК «Кремінь» «Вітер з Волині». Прем’єра відбулася у рамках заходу – сторінка мужності та звитяги на тему «75-річчя зародження повстанського руху на Кременеччині».

«Документальна історія повстанського руху показується через розповідь учасниці УПА «Веселки» – Лариси Кукурик. Мало вже залишилося живих свідків тих подій, у засвіти пішла «Веселка», а можливості кінохроніки повертають нам миті історії. Тому сучасникам важливо використовувати всі можливі засоби, щоб нащадки пам'ятали» – пише на своїй сторінці у Фейсбук редактор Кременецького районного радіомовлення Зоя Карп`юк.

Керівник народної аматорської кіностудії «Кремінь» Віталій Чумакевич (режисер фільму) та автор сценарію – кандидат історичних наук Олександр Соловей розкривають тему діяльності у часи Другої світової війни організацій українського визвольного руху, а зокрема його основної збройної сили — Української Повстанської Армії (УПА). Потреба її розкриття випливає з державницького спрямування визвольного руху, а також із комплексу суперечностей, пов'язаних з ним. У процесі консолідації українського суспільства постають питання , що пов’язані з переосмисленням історичних подій Другої світової війни. Відгомін подій воєнної доби простежуємо і сьогодні під час дискусій у наукових та політичних сферах.

фільм упа4
фільм упа4

фільм упа5
фільм упа5

фільм упа1
фільм упа1

Фото Зої Карп`юк

Вибір читачів за тиждень

Відео