Віра Олександрович

Фінансовий стан жителів Тернопільщини нікого не хвилює

Гроші

Платники податків з Тернопільщини вже сплатили понад 3,6 млрд грн єдиного внеску. Віднедавна мінімальний страховий платіж становить 1100 грн, і вносити його треба незалежно від фінансового стану.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-листопада цього року суб’єкти господарювання з Тернопілля сплатили 3 млрд 648,6 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), - каже начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. – Ця сума перевищила очікувану на 140,3 млн грн і склала 104%.

Порівняно з аналогічним періодом торік надходження цього платежу зросли на 213,7 млн грн. Якщо у відсотках, то це – на 6,2% більше.

- Лише у листопаді краяни спрямували до бюджету 377,7 млн грн ЄСВ, що на 61,5 млн грн більше, ніж у цей же період торік, - додає Іван Пунько. – Нагадаю, єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану.

Варто мати на увазі, що несплачений ЄСВ призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Адже періоди роботи зараховують до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний. Із вересня 2020 року це – 1100 грн.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео