Фіскальна служба не вірить у новорічну казку

дід мороз податки

Про те, що новорічні казкові герої казковими є лише під час святкування, а після ранків, вечірок та корпоративів зобов’язані завітати у податкову нагадує Державна фіскальна служба. Оподаткування винагороди Діда Мороза і Снігуроньки та інших казкових персонажів під час новорічно-різдвяних свят здійснюється згідно з нормами Податкового кодексу.

Сплачується податок залежно від статусу – провадить Дід Мороз діяльність як приватний підприємець, працює за цивільним договором з іншими платниками податків чи надає послуги без державної реєстрації самостійно, – пояснює «Вісник. Офіційно про податки».

Якщо Дід Мороз з онукою та іншими підопічними зареєстровані як підприємці, податок сплачується залежно від обраної системи оподаткування.

Новорічні персонажі, які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах або беруть участь у театралізованих виставах, що тривають напередодні і під час зимових канікул та організовані юридичними особами чи приватними підприємцями, отримають свій гонорар за мінусом податку. Згідно з нормами розділу ІV Податкового кодексу України  податкові агенти (ті, хто виплачує дохід) зобов’язані утримати податок та перерахувати його до бюджету. Також такі суми виплаченого доходу повинні зазначатися у формі № 1ДФ за ознакою доходу «01».

Якщо ж по завершенню свята гонорар отриманий, а податок із нього – ні, «казкові герої», вийшовши з образу, зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації. Повинні подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18 %.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео