Тамара Коблик

Фотовиставку, що подорожувала світом, покажуть у Тернополі

Вхід вільний

До Дня Державного прапора України та річниці Незалежності України Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує тернополян та гостей міста 23 серпня 2024 р. відвідати виставку, підготовлену Українським інститутом національної пам’яті: «Стерті з лиця Землі». Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці.

Банерна виставка охоплює фотосвідчення руйнувань різних регіонів: Луганщина, Донеччина, Слобожанщина та Південь України. Тематичні банери акцентують увагу на знищених на 80-100 відсотків населених пунктах, перетворених російською армією на пустку і руїну. Зокрема, це Попасна, Мар’їнка, Соледар, Бахмут тощо. Водночас світлини демонструють героїзм і драму людей, які через війну втратили все, що наповнювало їхнє життя. На банерах розміщені QR-коди з посиланням на короткі відео знищених сіл і міст України, які додатково візуалізують весь жах та морок випаленої ворогом землі.

Виставку вже побачили в Польщі, Іспанії, Хорватії, а також в Києві та низці міст України.

В Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини (м. Тернопіль, вул. Медова, 5) фотовиставка експонуватиметься протягом місяця.

Вхід вільний!

Фото зі сторінки Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини та Укрінформу

Вибір читачів за тиждень

Відео