Орест Сарматський

Французи роблять з грибів альтернативу пестицидам (Агроновини)

2301 (Copy)

Французька компанія Mycea спрямовує  дослідження на гриби, як джерела, що дозволяють уникнути використання хімічних речовин у сільському господарстві. 

Про це пише agronews.ua.

Стартап Mycea, який був удостоєний Гран-прі i-Lab 2020 за свій проєкт BE-SAFE у сфері “Біоконтроль і екологічні рішення для сільського господарства на основі екстрактів грибів”, розробляє механізм використання грибів замість пестицидів.

– Гриби, що містять пеніцилін, добре відомі в світі медицини. Однак, поки у сільському господарстві використовуються дуже мало. Наразі компанія займається виявленням і виробництвом натуральних екстрактів грибів як альтернативу хімічним пестицидів, – говорить голова компанії Домініка Баррі-Етьєн, яка спочатку зосереджувалася на трюфелі, але незабаром розширила тему своїх досліджень на патогенні сільськогосподарських грибів.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

На Волині фермер висадив три гектари лілій та хризантем

На Волині у Свидниках Ковельського району фермер та його працівники висадили 30 тисяч лілій та 2 тисячі хризантем, сотні майорів та гладіолусів на 3 гектарах. І вся ця краса на одному полі. Квіткар організувала осінній квітковий фестиваль.

Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Лілій тут майже сотня сортів, є й екзотичні. Осінній фестиваль тут влаштовують уперше — досі на цьому полі, яке вже звично усі називають Волинською Голландією, три роки поспіль висаджували лише весняні квіти тюльпани.

Вхід на квіткову плантацію платний. Та відвідувачі готові заплатити гроші за милування красою.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео