Орест Сарматський

Пасічник перетворив ведмедів, які крали його мед, на дегустаторів (Агроновини)

2201 (Copy)

Пасічник з Туреччини виявився настільки винахідливим, що зробив з ведмедів дегустаторів. Виявилося, що дикі тварини надають перевагу найякіснішому меду.

Про це повідомляє agronews.ua.

Ібрагім Седеф, власник ферми і бджоляр, постійно страждав від нічних набігів ведмедів, які трощили його вулики. Пасічник оточив вулики міцними клітками, але ведмеді все одно пробиралися до заповітного меду.

- Вони визначили слабке місце клітки, зробили під неї підкоп і дісталися до рам із сотами. Поїдаючи наш мед, ведмеді стали сильнішими. Нарешті вони змогли забратися на важкодоступний контейнер, тож з’їли мед і там, – розповів бджоляр.

Зрештою Седеф вирішив встановити камери, щоб більш детально вивчити звички супротивника і винайти дієвий спосіб порятунку своїх медових запасів. Незабаром він зрозумів, що його ненаситні сусіди є одними із провідних експертів з меду.

Врешті решт фермер накрив для ведмедів стіл, поставивши на нього великі чаші, у які було налито частування. Там було декілька видів солодощів: каштановий мед, цінний анзерський мед, квітковий мед, варення із соснових шишок, старий вишневий джем і яблука на закуску.

Судячи з відео, вони дегустували різні ласощі, хоча практично не куштували джему. Найбільше їм сподобався квітковий мед і анзерський мед, який вважається одним із найдорожчих і найкорисніших у світі.

Нектар для нього збирають бджоли із сотень різних квітів, які ростуть на турецькому плато Анзер, причому декілька десятків їхніх видів унікальні і зустрічаються тільки у цій місцині.

 

На Волині фермер виростив гігантську картоплю (фото)

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Жителі Любешівського району, що на Волині, діляться у соціальних мережах світлинами бульб-велетнів, які цьогоріч викопали на своїх полях. Зокрема мешканець села Гречища Валерій Федорук викопав картоплину вагою 820 грамів, розповіла Катерина Хвесик в спільноті «Я люблю Любешів».

Про це пише agronews.

В коментарях до цього допису автор «Книги рекордів Волині» Петро Кравчук нагадав, що до рекорду країни цій бульбі ще далеко.

- Згідно «Книги рекордів Волині», найбільша в Україні картоплина – вагою 2 кілограми 200 грамів сорту «Слов’янка» – виросла самосівом разом із морквою на торф’янику в Пінкевич Валентини Степанівни в селі Височне Ратнівського району жаркого літа 2015 року, – пише автор Книги рекордів і закликає всіх, хто знайде на своєму городі важчу картоплину повідомляти для реєстрації рекорду.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео