Юля Вітюк

Лінія магазинів EVA передала Тернопільській дитячій лікарні лампи для фототерапії новонароджених (фоторепортаж)

2

Дві лампи фототерапії, які рятують життя новонароджених дітей, передали сьогодні в неонатальний центр Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Організували благодійну акцію національна мережа магазинів EVA спільно з благодійним фондом «КОЛО». 

Лампа фототерапії забезпечує новонародженим ефективну профілактику захворювань та лікує жовтяницю. Кураторка неонатального центру, професор Галина Павлишин розповідає, таке медичне устаткування надзвичайно потрібне, адже лампа рятує маленьких пацієнтів від токсичного ураження білірубіном.

- Неонатальний центр Тернопільської обласної дитячої лікарні щороку госпіталізує близько 600-700 дітей, з пологових будинків та з дому, із різними ступенями важкості жовтяниці. І ці лампи нам будуть дуже в користь для лікування, особливо нові, адже в них краща діагностична спроможність та потужність,— наголошує Галина Павлишин.

1
1

3
3

Зібрали кошти на придбання цього необхідного устаткування під час акції, яку організували до Міжнародного дня захисту дітей. Кожен, хто у період з 26 травня до 3 червня 2021 року включно, придбав підгузки ТМ JOY у магазинах EVA, став благодійником, адже одна гривня з продажу пачки продукту перераховувалася до БФ «КОЛО».

- Підтримка малюків із боку держави, громадських установ і компаній є вкрай важливою. Забезпечення їхнього здоров’я і щастя є нашою спільною метою й одним із пріоритетів діяльності EVA. Наше майбутнє залежить від них, а ми несемо відповідальність за їхнє безпечне сьогодення. Ми дуже вдячні всім, хто долучився до нашої благодійної акції та у такий спосіб сприяв появі лампи фототерапії у дитячій лікарні Тернополя, — коментує Олександра Гнатик, керівниця PR-напряму лінії магазинів EVA.

5
5

7
7

- Робити добрі справи завжди приємно, а тим більше бачити, як благодійність стає звичною справою. Нам надзвичайно приємно співпрацювати з таким партнером, як лінія магазинів EVA, що вже понад сім років підтримує наш проєкт «Поспішайки» і допомагає закуповувати обладнання для реанімації новонароджених по всій Україні, говорить Олена Кривенко, голова правління Благодійної організації «Благодійний фонд «КОЛО».

6
6

Нова лампа уже змогла врятувати життя маленької дівчинки. Її мама Галина розповідає, курс фототерапії допоміг знизити рівень білірубіну немовляти.

- Лампа — це дуже хороша річ, завдяки цій лампі зменшується рівень білірубіну. У нас була із цим проблема, адже він у нас був дуже високий. Також за допомогою цієї лампи відпала потреба в заміненому переливанні крові. Це дуже корисна річ, — говорить Галина Гулька, тернополянка.

4
4

Таке медичне устаткування у закладі чекали давно, старі лампи потрібно було  замінити, а нових тривалий час не було у наявності в Україні.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео