Тамара Коблик

Гарбузовий сезон: рецепт легкого крем-супу від Клопотенка

Готувати – це просто

Деякі рецепти повинні бути простими, в цьому і є їх особливість. І ніжний крем-суп з гарбуза належить саме до таких. Цей яскравий осінній овоч взагалі не варто оминати своєю увагою, адже ідей, що приготувати з гарбуза, ви завжди знайдете вдосталь. А суп – один з найлегших та найсмачніших варіантів. Про це пише відомий шеф-кухар Євген Клопотенко у своєму блозі.

Чому варто приготувати гарбузовий суп?

Причин, чому ви просто не можете не приготувати гарбузовий крем-суп, багато. По-перше, це сезонність. Адже всі ми знаємо, що саме сезонні овочі та фрукти містять найбільшу кількість корисних речовин. Тому треба ловити момент! Звісно, суп можна буде зробити з заморожених овочів, та користі в цьому випадку буде менше.  

По-друге, вам знадобиться для приготування мінімальна кількість інгредієнтів. Вони всі прості та доступні. Це саме стосується і самих процесівїх максимально небагато.  

По-третє, звісно, сам смак страви. Коли ви скуштуєте цей крем-суп, вас просто огорне теплом та ніжністю поєднання овочів із молоком, базилік додасть свіжості смаку, а гарбузове насіннячко буде приємно хрускотіти. 

Наостанок, яскравий колір такого супу подарує вам море позитивних емоцій. Тому, мерщій готувати!  

Інгредієнти:

Крем-суп з гарбуза з базиліком: покроковий рецепт

Крок 1

Очистьте 2 картоплини та морквину. Картоплю наріжте великими кубиками, моркву – напівкружальцями. Нехай шматочки моркви будуть меншими за картоплю, бо і готується вона довше.

Крок 2

Очистьте від шкірки та насіння 300 г гарбуза та наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.

Крок 3

Викладіть картоплю, гарбуз та моркву у каструлю та залийте 400 мл молока. Воно має повністю покривати всі овочі. Додайте сіль до смаку. Доведіть овочі до кипіння на великому вогні, потім зменште вогонь та готуйте ще приблизно 25 хвилин. Всі овочі мають бути м’якими.

Крок 4

Коли овочі будуть готові, перебийте все занурювальним блендером до однорідної консистенції. Густоту крем-супу регулюйте молоком: якщо хочете більш рідку, додавайте його потроху. Але після цього суп потрібно ще раз прокип’ятити.

Крок 5

Готовий суп розлийте по тарілках та додайте у кожну кілька листочків свіжого базиліку і насіння гарбуза до смаку. За бажання ще трохи посоліть та поперчіть.

Готувати – це просто!
 
Читайте також: Поблизу Тернополя встановили благодійну фотозону з кількох тонн гарбузів.

Легендарний сливовий пиріг від The New York Times: покроковий рецепт.
 
Фото з відкритих джерел
 

Вибір читачів за тиждень

Відео