Ростислав Фук

Героя з Тернопільщини посмертно нагородили орденом

Богдана Зуляка нагородили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили матері загиблого молодшого сержанта Богдана Зуляка із села Збручанське Мельнице-Подільської громади. Про це повідомили у пресслужбі другого відділу Чортківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Героя нагородили відповідно до Указу Президента України від 22 червня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Висока державна нагорода - це прояв найвищої вдячності від імені всього українського народу Богдану Зуляку, чия мужність, мудрість, проявлені на полі бою, зберігають Україну, зберігають життя мільйонів наших громадян. Наш Герой не зміг отримати нагороду особисто, адже майже через 2 місяці після прийняття Указу Богдан героїчно загинув під час виконання бойового завдання, захищаючи рідну Україну, свою родину та ще ненародженого на той час сина Богдана, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Богдан Зуляк загинув 19 серпня під час ведення бойових дій від осколкових поранень після масованого артилерійського обстрілу. В лютому йому мало виповнитись 22 роки. Після смерті у нього народився син Богдан.

Орден вручили матері загиблого Героя Валентині

Фото другого відділу Чортківського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки

Вибір читачів за тиждень

Відео