Орест Сарматський

Гігантську свічку запалили на Тернопільщині (фоторепортаж)

Заставка09

У Зарваниці відбулася Всеукраїнська проща пасічників

Велетенських розмірів свічу – висотою у більше метра і діаметром до півметра запалили сьогодні у соборі Зрваницької Божої Матері під час Божественної літургії за участю прочан Другої Всеукраїнської прощі пасічників.

Гігантську свічку до цієї події у дарунок Зарваниці виготовили пасічники Тернопільщини.

- Така проща уже другий рік поспіль проводиться із ініціативи голови громадського об`єднання «Спілки пасічників Тернопільщини» Юрія Березовського та Комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Переконаний, що така подія додасть наснаги і Божої опіки людям, які присвятили свою діяльність бджільництву та виробництву такого цінного продукту, яким є мед, - сказав протоієрей, отець Дмитро Квич під час Божественної літургії за участю пасічників.

У паломництві взяли участь члени Всеукраїнського громадського об`єднання «Спілки пасічників України»  на чолі з головою  Володимиром Стретовичем. Також прибули пасічники з різних областей України, зокрема, з Тернопільщини, Прикарпаття, Буковини, Закарпаття, Рівненщини та Волині.

Після літургії відбулося водосвяття і освячення церковної атрибутики. Учасники прощі пасічників пройшли Хресною Дорогою, помолилися біля меморіалу Небесній Сотні та загиблим захисникам Вітчизни, відали комплекс споруд Українського Єрусалиму у Зарваниці, де віками зберігається чудотворний образ Божої Матері.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео