Голова Почаївської громади Василь Бойко: «Внаслідок об’єднання наш бюджет виріс вдвічі»

dsc02986

Після об’єднання бюджет Почаївської територіальної громади, що на Кременеччині збільшився  майже вдвічі. Завдяки цьому, за словами голови громади Василя Бойка, вже вдалося здійснити та ще буде реалізовано  чимало проектів, які дозволять зробити життя жителів громади комфортнішим.

Про це пише tenews.te.ua.

«Передовсім об’єднання у громаду дало можливість самостійно розпоряджатися коштами, не випрошуючи їх у Києві чи обласній адміністрації. І це логічно, адже хто як не ми – місцеві жителі - знаємо найкраще про проблеми свого села чи міста, - розповів Василь Бойко. - До прикладу, у 2015 році бюджет громади становив 4 млн 353,3 тис. грн, а вже у 2016-му -7 млн 228 тис. грн. Окрім того, цього року ми отримали 1 млн 666 тис. грн державної субвенції. За ці кошти ми поступово здійснюємо покращення благоустрою громади».

Відремонтовано дороги

Василь Бойко розповів, що наразі вже проведено поточний ремонт вуличного дорожнього покриття більшості вулиць міста Почаїв, та центральних вулиць с. Комарин та с. Ст.Тараж, вивезено дорожній  щебінь.

У навчальні заклади громади закуплено новий інвентар

«Також ми закупили комп’ютерну техніку, шкільні меблі і парти у Старотаразьку загальноосвітню школу, покращили матеріально-технічну базу шкільної їдальні Почаївської ЗОШ I-III ст. та частково забезпечили новими шкільними партами початкові класи. У дошкільному навчальному закладі  Почаєва - встановили шатровий дах. Окрім того, зараз завершується розробка проектно-кошторисної документації на реконструкцію з добудовою спортивного залу, санвузлів та двох навчальних класів ЗОШ I-II ст. в с. Старий Тараж», - продовжив Василь Бойко.

Почаїв буде з очисними спорудами

 «Одним з найбільших, на мою думку, плюсів об’єднання є те, що незабаром Почаїв буде з очисними спорудами. Відтак вже розпочато роботи по проекту «Реконструкція очисних споруд м.Почаїв» загальною вартістю майже 6 млн грн, що реалізується за кошти з Державного фонду регіонального розвитку та співфінансуються з місцевого бюджету, - наголосив Василь Бойко.

 Запрацювала поліцейська станція

Також він розповів, що нещодавно у Почаєві запрацювала поліцейська станція, яка обслуговуватиме територію 27 довколишніх сіл. На базі станції діє група швидкого реагування.

«Збудоване у 2015 році приміщення планувалося використовувати як Почаївське відділення поліції, однак тепер тут працює поліцейська станція, - поділився Василь Бойко. - Тут несуть службу восьмеро правоохоронців: оперативний працівник та дільничні інспектори. Також сформована група швидкого реагування, яка цілодобово виїжджає за повідомленнями та зверненнями громадян».

vidkryttya-politsejskoyi-stantsiyi-u-pochayevi
vidkryttya-politsejskoyi-stantsiyi-u-pochayevi

Василь Бойко розповів, велику увагу приділяють і подальшому розвитку громади.

«Зокрема затверджено програму соціально-економічного  та культурного розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік, розпочато розробку Стратегічного плану розвитку громади до 2025 року, за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» та реалізацію проектів по розробленню генеральних планів с. Ст. Тараж, с. Комарин та м. Почаїв, - зазначив Василь Бойко. – Ми розуміємо, що зараз наша громада на зародковому етапі: люди лише починають звикати до нового територіального устрою, тим не менше, за недовгий період нам вдалося реалізувати багато всього. Досвід показав, що  робота у громаді набагато ефективніша, ніж виживання кожного села окремо. Тому територіальна реформа, на мою думку, має охопити всі села та міста нашої області, бо це наразі єдиний  реальний шлях покращити благоустрій, дати нові робочі місця та зберегти село».

Зроблено у 2015-2016 роках

-   поточний ремонт вуличного дорожнього покриття більшості вулиць міста Почаїв;

-    поточний ремонт центральних вулиць с. Комарин та с. Ст.Тараж;

-    вивезено дорожній  щебінь;

-    закуплено комп’ютерну техніку, шкільні меблі і парти у Старотаразьку загальноосвітню школу;

-    покращено матеріально-технічну базу шкільної їдальні Почаївської ЗОШ I-III ст.;

-    частково забезпечено новими шкільними партами початкові класи Почаївської ЗОШ I-III ст.;

-   встановлено шатровий дах у дошкільному навчальному закладі  Почаєва;

-   відкрито поліцейську станцію;

-   затверджено програму соціально-економічного  та культурного розвитку Почаївської громади на 2016 рік.

У планах на 2016 рік:   

-   розробити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію з добудовою спортивного залу, санвузлів та двох навчальних класів ЗОШ I-II ст. в с. Старий Тараж;

-   завершити очисні споруди у Почаєві;

-   розробити Стратегічний план розвитку громади до 2025 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео