Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головком провів робочу із Генеральним Консулом Республіки Польща в Луцьку

unnamed

Михайло Головко та Славомір Місяк обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Тернопільською областю та Республікою Польща. Зокрема, йшлося про поглиблення співпраці у галузях освіти, медицини та культури, а також – залученні інвестицій.

– Україна та Польща – стратегічні партнери, яких єднає не лише спільний кордон, а й багатовікова історія та бажання спільно розвивати європейські цінності. Близько 30% інвестицій, які отримує Тернопільщина, – польський капітал. Щороку збільшується обсяг експорту, навіть цьогоріч, незважаючи на пандемію, маємо позитивний приріст. Ми радо обмінюємося досвідом у сфері місцевого самоврядування, економіці та впровадженні сучасних технологій у виробництво. В Тернопільській області працює більше 30-ти підприємств з польським капіталом, які в основному здійснюють діяльність у транспортній галузі й торгівлі. Щороку в місті Кременці на Тернопільщині, де функціонує музей Ю. Словацького, проходить літературно-мистецький форум «Діалог двох культур», – відзначив Михайло Головко.

unnamed (2)
unnamed (2)

unnamed (3)
unnamed (3)

Голова обласної рали наголосив, що Тернопільщина цінує досвід та знання, які отримує від польських воєводств. Адже досвід передається не лише на рівні керівництва області, а й на рівні співпраці медичних установ та освітніх закладів, спортивних подій та культурних заходів.

– Тернопільська обласна рада тісно співпрацює з Люблінським воєводством. Маємо підписані низку угод та протоколів про співпрацю з іншими польськими партнерами. Наша область входить у «Програму прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», у рамках якої реалізовується грантовий проект «Кордони рівних можливостей», що передбачає будівництво реабілітаційного центру для дітей з комплексом інвалідності у місті Кременець (партнер ГО «Зоря надії»). За сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, представники аграрного бізнесу Тернопільщини мали змогу брати участь в україно-польських форумах «Агробізнес-Луцьк». У місті Тернополі діє офіс представництва Польсько-української господарчої палати, де тернополяни можуть більше дізнаватися про можливості співпраці з польськими інвесторами, організовувати зустрічі та брати участь у нетворкінгах з польськими підприємцями. Щороку проходять урочисті та культурні заходи з нагоди відзначення Днів польської культури, – додав очільник краю.

У свою чергу, Славомір Місяк відзначив, що Республіка Польща готова й надалі активно співпрацювати із Тернопільщиною.

unnamed (4)
unnamed (4)

unnamed (5)
unnamed (5)

unnamed (6)
unnamed (6)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео