Орест Сарматський

Головні виклики АПК у 2021 році (Агроколонка)

1501 (Copy)

Головні виклики АПК у 2021 році: ринок землі, посуха, зрошення, експорт, фермерство, елеватори, зовнішні ринки, додана вартість, форварди, залізниця, кредитування.

Агросектор у 2021 році має ряд перехідних невирішених задач, які доведеться вирішувати уряду, Мінагрополітики та парламенту, якщо вони хочуть зберегти позитивну динаміку сектору та його стабілізаційний вплив загалом на українську економік та гривню.

Зріз ключових завдань для АПК зробив agropolit.com опитавши топових бізнесменів агросектору, політиків та експертів різних галузей.

1502 (Copy)
1502 (Copy)

Названо багатомільйонне джерело наповнення бюджетів ОТГ протягом семи років

Найкоротший шлях наповнення бюджету і спілкування з орендарями в межах ОТГ  – це продаж права оренди на аукціоні.

Про це у блозі на latifundist.com розповів засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович.

– Здані в оренду землі сільськогосподарського призначення дозволять ОТГ отримувати прибуток протягом мінімум 7 років. А це, наприклад, 1,5 млн грн на рік з 1 тис. га землі, при обліку що сума оренди складе 1,5 тис. грн з га. Якщо ж за ділянку борються відразу кілька користувачів, то сума оренди може вирости і до 8-10 тис. рн з га. А це вже 10 млн грн. Плюс оподаткування, – написав він.

На думку засновника сервісу Feodal.Оnline Андрія Дем'яновича, продаж права оренди на аукціоні– стабільне джерело наповнення бюджету без договорів резервування земельних ділянок, співфінансування.

– Завдання ОТГ, як і звичайного продавця на ринку, рекламувати свій товар. Чим краще ви прорекламуєте проведення аукціону, тим вищий  шанс отримати більшу конкуренцію і збільшити ставки за акційними землям. У цьому вам може допомогти Zemelka.ua. За допомогою цього сервісу у вас є можливість безкоштовно розмістити оголошення про проведення аукціону і тим самим збільшити кількість учасників. Ваше завдання –  розповісти про аукціон, достукатися до кожного орендареві і, відповідно, збільшити надходження до бюджету, – додав він.

Засновник сервісу Feodal.Оnline наголосив, що така ж ситуація – із земельним банком ОТГ.

Нагадаємо, народний депутат («За майбутнє»), секретар комітету  з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський подав до законопроект 2194 про земельну децентралізацію зміни, якими запропонував реалізовувати переважне право продажу сільськогосподарських земель на аукціонах.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео